20180327

27.3.

5.6 astetta pakkasta noustessamme - auringossa. Selkeä ilma. Aamupalaa ja kahvia. Luin jeremian kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

11:ksi menin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 6 henkeä. Mennessäni vein Rintamaposteja postiin.

Kävin hiihtelemässä Tarvaalan ladulla 20 km - 4 x 5 km - vapaantyylin suksilla latua pitkin tasatyönnöillä ilman potkuja. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja hanget hohtivat. Passasi. Puolenkymmentä astetta pakkasella. Lopussa alle. 

Söimme uunissa paistettua lohta, uunissa kypsytettyjen lanttusuikaleiden ja salaatin kanssa. Kahvia päälle. 

Kävimme vielä M-L:n kanssa hiihtelemässä Tarvaalan ladulla 5 km perinteistä. Edelleen aurinkoinen sää jatkui.

18:ksi ajelin Konttimäkeen. Paajalalle, Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillisen rukouspiirin iltaan - 13 henkeä. Aluksi saimme hyvät kahvitarjoilut, sitten rukoilimme, lauloimme useampaan otteeseen, luimme Apostolien teoista luvun, jonka pohjalta keskustelimme.

Kotiin palattuani hain puut ja laitoin tulen takkaan. Taivaalla loisti suureneva kirkas kuu yli puolikkaana. Oli myös pizzaa odottamassa syöjää. Se maistuikin salaatin ja teen kanssa. 

"Lopuksi: olen alkanut nähdä eron "herätyksen" ja "heräämisen" välillä. Herätystä tarvitaan, kun jokin, mikä oli kerran elossa, on kuollut ja tarvitsee nyt sitä, että se herää jälleen eloon. Herätystä tarvitsevat kulttuurit, joissa joskus vaikutti Jumalan valtakunnan synnyttämä muutos ja joissa oli raamatullinen perintö mutta jotka ovat nyt kadottaneet tai ovat kadottamaisillaan tuon elinvoimaisuuden ja uskon. Meidän kuuluisi esimerkiksi rukoilla Euroopan ja Amerikan puolesta ja tehdä työtä niissä syttyvän herätyksen hyväksi. Ne kansat, joihin Jumalan valtakunnan kulttuuri ei ole koskaan laajalti vaikuttanut ja joilla ei ole koskaan ollut yhteiskunnassaan raamatullista perustaa, tarvitsevat heräämistä. Japani, kiina, Intia, Brasilia ja Nigeria ovat esimerkkejä tällaisista kansoista. Herätys ja herääminen edellyttävät hyvin erilaisia hengellisiä strategioita ja menetelmiä" (Peter Tsukahira, Valtakunnan kulttuuri, paluu alkuperäiseen, s. 163, 164, Päivä Osakeyhtiö 2017).

Siunausta!

Ps. "Jokainen, joka tekee syntiä, syyllistyy laittomuuteen, sillä synti merkitsee lain rikkomista" (1. Joh. 3:4).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti