20180303


3.3.
 
Lauantai. Noustessani siihen oli pakkasta 10.1 astetta. Harmaata. Vähän viskeli lumihahtuviakin.
 
Ensimmäiseksi laitoin takkaan tulen .Söin aamupalaa ja join kahvia kaikessa rauhassa. Sitten hurautin "Terhien" - Terhi-Marjan, Deniksen, Emilian ja Danielin talolle laittamaan kahteen pönttöuuniin ja yläkerran "takkauuniin" tulet.
 
Palailtuani kotiin maistelin lisää aamupalaa ja join kahvia.
 
Luin Jeremian kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.
 
Kävin vielä lisäämässä puita "Terhien" uuneihin.
 
Johan se sitten ruokakin taas maistui - ja kahvi.
 
Käydessäni laittamassa uunien pellit kiinni "Terhien" talolla, avasin samalla kiinni olleen vesisulun ja tökkäsin lämminvesivaraajan töpselin pistokkeeseen. "Venäjän kävijät" - Terhi-Marja perheineen - olivat tulossa jo "hyvää kyytiä" Kajjjaanin ja Kärsämäen välillä kohti kotia hiihtolomalta.
 
Kävin hiihtelemässä 10 km - 2 x 5 km - Tarvaalan ladulla. Tasatyönnöillä - paitsi mäet. Perinteisen suksilla. Tuli mennyksi vähän "rapsakampaa" vauhtia - että saa välillä pulssin nousemaan. En nyt viitsi aikoja sanoa - nekin kyllä ovat tiedossa. Aurinko paistoi hienosti siniseltä taivaalta. 5-6 astetta pakkasta. Kuin kevättä. Tulin sitten kotiin - kun vähän ajattelin, että jos vaikka Venäjän kävijät tulevat meidän kautta kotiin. Eivät tulleet.
 
Menin vielä uudelleen 17 jälkeen Tarvaalan ladulle hiihtämään 10 km - 2 x 5 km - tasatyönnöillä, paitsi mäet. Jotkut pienemmät kyllä. Auringonlasku oli kaunis. Mukava atmosfääri. 9 astetta pakkasta mennessäni, yli 10 palatessani.
 
Laitoin palattuani hiihtämästä saunan lämmite. Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel kävivät tuomassa terveisiä ja tuliaisia Venäjältä - heiltä ja muilta. Matka oli mennyt hyvin.
 
Terhi-Marja oli huomannut minun eilisestä ns. blogisepustuksestani hauskan virheen: Olin kirjoitellut, että seuraava SAARIJÄRVI RUKOILEE-ilta on - jHs - syyskaudella 2028. Oli luiskahtanut toiseksi viimeinen numero kakkoseksi. 2018 oli tarkoitus kirjootella. Sitä kun vain "vetelee menemään", eikä tarkistele mitä on tullut kirjuuteltua, niin noinhan siinä sitten.
 
Kävimme M-L:n kanssa saunanlöylyissä.
 
Iltapalaa ja teetä.
 
"Koska rukouksen paras opettaja on Pyhä Henki, paras tapa oppia rukoilemaan on rukoilla. Siinä, miten ja kuinka paljon rukoilemme, on mielestäni kysymys Jumalan nälästä ja kaipuusta kaikkea sitä kohtaan, mitä hän on ja mitä hän tahtoo" (Ben Patterson).
 
Siunausta!
 
Ps. "Niin kuin peura janoissaan etsii vesipuroa, niin minä kaipaan sinua, Jumala. Minun sieluni janoaa Jumalaa, elävää Jumalaa. Milloin saan tulla temppeliin, astua Jumalan kasvojen eteen? Kyyneleet ovat leipäni päivin ja öin, kun minulta alati kysytään: Missä on Jumalasi? Tuskassani minä muistelen, miten kuljin temppeliin juhlasaatossa ilon ja kiitoksen kaikuessa, juhlakansan suuressa joukossa" (Ps. 42:2-5).
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti