20180303

 
2.3.
 
Perjantai. Tuli nukutuksi -aika pitkään. Siinä 8 asteen paikkeilla pakkasella oli mittari. harmaata. Aamupalan ja kahvin jälkeen kävin kylällä kaupassa - oli tulossa vieraita. Luin Jeremian kirjaa. Rukous.
 
Kävin laittamassa "Terhien" talolla kolmeen uuniin tulet - alakerrassa kahteen ja yläkerrassa yhteen.
 
Marja-Leena teki pitaleipiä. Vieraat - omat - tulivat ennen 13. Timo, Milka ja Milena. Söimme hyviä pitaleipiä hyvillä täytteillä ja joimme kahvia, ym. juotavaa.
 
Tarjoilujen jälkeen Milena ja Timo menivät uimahalliin. Minä, M-L ja Milka hiihtelemään Tarvaalan ladulle. Mennessä kävin laittamassa "Terhien" talon uunien pellit kiinni. Hiihtelin. n. 6.8 km kun oli jouduttava muihin juttuihin. Tänään ohitin 1700 km paalun hiihtelyissä näille lumille - 1700.6 km. Milka ja mummi taisivat hiihdellä liki 10 km. Jään yli hiihtivät pois.
 
Vaihdettuani vaatteet ajelin Rautasen Jussin ottamaan kyytiin ja menimme äänentoistolaitteet hakemaan helluntairukoushuoneelta Vanhalle Kansakoululle. Kävin vielä kotona kun olimme sopineet, että haen M-L:n Vanhalle Kansakoululle. Timo ja Milenakin tulivat uimasta. Milena sanoi, että oppi uimaan. M-L ei kuitenkaan ennättänyt kyytiini, vaan Timo toi hänet kylälle.
 
Klo 18 alkoi Vanhalla kansakoululla "Yhdessä siunaukseksi" SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteinen rukousilta. Väkeä oli ilahduttavan paljon. Johtelin illan. Musiikissa ja yhteislauluja johtamassa olivat Marja-Liisa Oikari, Kari Hiekkavirta ja Saara Mörsky. He lauloivat ryhmänä kaksi laulua. Lauloimme yhdessä n. 10 laulua. Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillinen rukouspiiri lauloi ryhmänä 2 laulua Teemu Lehtomäen kitarasäestyksellä. Puheen piti rovasti Olavi Vuori. Oli erinomainen puhe rukouksen alueilta. Katsoimme myös Leena Lehtisen lähettämän lyhyen videotervehdyksen Kristuspäivään, Turkuun, 2.12.2017. Rukoilimme illassa monenlaisten rukousaiheiden puolesta. Rukoukseen johdattajia oli yhteensä 22 henkilöä. Teemu Lehtomäki hoiti kirjoitetut rukousaiheet ja niiden puolesta rukoilemisen. Niitä oli runsaasti. Lopuksi nautimme maistuvat kahvit runsaine "kastettavineen". Ainakin Hilkka Virtanen ja Katri Virtanen olivat tarjoilujen takana. Illan järjesti Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillinen rukouspiiri. Sydämellinen kiitos kaikille erilaisissa vastuissa olleille: Rukoukseen johdattajille, puhujalle, musiikkivastuissa olleille, miksaajalle, tietokone/tykkimiehelle, tervetulleeksitoivottajille,tarjoilun valmistaneille, tuolien laittajille ja kaikille mukana olleille. On suuriarvoinen asia, että voimme rukoilla yhdessä tällä tavalla eri seurakuntiin kuuluvina kristittyinä. Kyllä olen kiitollinen Jumalalle illasta! Tämä ilta oli tällainen. Seuraava SAARIJÄRVI RUKOILEE -ilta on syyskaudella 2018 - jHs.
 
Tilaisuuden jälkeen veimme "äänentoistokamat" helluntairukoushuoneelle Rautasen Jussin ja M-L:n kanssa.
 
Pitihän sitä vielä kotiin tultuakin iltapalasta ottaa ja kahvia mikrossa lämmittää - kunhan olin ensin saanut takkaan tulen.
 
"Sotilaiden, jotka ovat aseistautuneet paholaista vastaan, täytyy ymmärtää käyttää rukouksen panssaria. Vaatimuksena on rukoilla kaikkina vuodenaikoina mahdollisimman intensiivisesti, ja sotilaalla täytyy olla myös aito henkilökohtainen tarve kääntyä Jumalan puoleen. Kun kaipaus syvenee, se tiivistyy nöyrään rukoukseen. Pyhä Henki auttaa meitä ja pukee meidät vastustamattomalla rukouksen voimalla" (E. M. Bounds).
 
Siunausta!
 
Ps. "Yhdeksännen tunnin vaiheilla Jeesus huusi kovalla äänellä: "Eeli, Eeli, lama sabaktani?" Se merkitsee: Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut" (Matt. 27:46).
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti