20190211

11.2.

1.9 astetta lämmintä jonkin aikaa nousun - sängystä - jälkeen. Tuli "vähän" kiirus viedä lapsia kouluun - kello kun ei soinut. Mutta, minuutti oli vielä aikaakin kun olimme koulunpihassa.

Aamupalaa ja kahvia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin "luomassa" katolta tippunutta lunta etupihan puolelta - ja uutta tippui - ettei kovetu siihen. M-L haki Danielin koulusta meille.

Kävin hakemassa Emilian koulusta heille. 

Menin samalla - koulukyyti - reissulla tk:seen jonne oli minulla klo 14.30. lääkärinvastaanottoaika. Kävin kuulemassa selostuksen käsivarressani viikon olleesta verensokerimittauksesta, verikokeista ja sydänfilmistä. Verikokeiden tulokset olivat kaikilta osin ihan todella hyvää luokkaa. Pitkäaikaissokeri - joka on tulos pidemmältä jaksolta - oli liian korkea. Tuon sensorin mittaman ajanjakson sokeritulokset olivat hyvät. Sydänfilmissä ei ollut mitään huomautettavaa. Kiitos Jumalalle kaikesta! Kun ei ollut mitattu D- ja B-vitamiinitasoja verikokeissa, otin sen puheeksi. Lääkäri laittoi heti lähetteen. Olisin mennyt myös heti, mutta juuri oli laboratorio mennyt kiinni. Sanoin lääkärille myös kuulon alenemisesta. Kehotti heti menemään kuulotestiin tk:ssa ja sitten jos - ja ilmeisesti on - on aihetta, niin Keskussairaalaan jatkotutkimuksiin. 

Sain antaa lääkärille myös kirjoittamani vihkosen "Jumalalla on sinulle asiaa". Myöskin lääkärit kuuluvat siihen maailmaan, johon meidän Jeesukseen uskovat on lähetetty evankeliumin kanssa. Rukoillen tätäkin tilannetta oli pohjustettu.

Ruokaa ja kahvia.

Lapioin takapihan puolelta katolta pudonnutta lunta. Se on sitä ns. hyöty-liikuntaa. Koetin minäkin tehdä siitä sellaista tehokkaampaa liikettä. Kannoin lapiollisia vähän kauemmas, niin sai samalla liikuntaa. Eihän siitä sen kummemmin kunnon kannalta ole merkitystä, mutta saapihan raitista ilmaa.

Laitoin tulen takkaan. Luin kirjaa.

Kuuntelin Patmoksesta Kimulin puhetta. Lähetyksen aikana venyttelin ja poljin kuntopyörää 15 min. 

Iltapalaa ja kahvia. M-L luki kirjaa.

"Mutta mitä hengellisiin lahjoihin tulee, niin en tahdo, veljet, pitää teitä niistä tietämättöminä" (1. Kor. 12:1).

Hengellisillä lahjoilla on suuri merkitys Kristuksen ruumiille. On jännittävää tutkia näitä lahjoja, jotka Jumala on antanut lastensa saataville. Ilman näitä lahjoja seurakunta ei pysty elämään eikä toimimaan.

Uskovina meidän tulee oppia mahdollisimman paljon Hengen lahjoista. Tietomme lisääntyessä lahjat saavat enemmän vaikutusalaa elämässämme ja palvelutehtävässämme. Voimme olla suuremmaksi siunaukseksi uskovien perheelle ja tehokkaampia evankeliumin levittämisessä" (Robert L. Brandt, Hengen lahjat, Kansainvälinen Kirjeopisto, Ristin Voitto 1981, s. 7).

Siunausta!

Ps. "Valvokaa, pysykää lujina uskossa, olkaa miehuulliset, olkaa väkevät. Kaikki, mitä teette, tapahtukoon rakkaudessa" (1. Kor. 16:13, 14).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti