20190216

16.2.

Lauantaki. Nukkusimme pitkään. 2 astetta lämpimällä nousun aikaan. Aamupalaa ja kahvia kaikessa rauhassa.

Luin 2. Korinttolaiskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

M-L leipoi tänään ruisleipää.

Puistelin matot lumella ja imuroin huushollia. M-L pesi ja pyyhki - huushollin. 

Kahvia. Tulin seuranneeksi mc-"rinttejä". Kohtapuolin söimme.

Kävin 8.3 km kävelylenkillä Tarvaalan suunnassa. Liukasta. Piti olla varovainen vaikka oli nastalenkkarit. Lenkin aikana mm. Denis soitti, että meitä - häntä ja minua - oli kutsuttu saunaan. N. 4 astetta lämmintä.

Palattuani kotiin olivat meillä taas hyvät tuoksut - M-L oli ottanut ruisleivät pois uunista. Niitä ennätin vähän maistamaan e4nnenkuin lähdin saunareissulle. Oli niin hyvälle maistuvaa leipää, etten osaa sanoa nyt, oliko se jokin aika sitten leivottu parempaa, vai tämä. Luulen, että tämä.

Siinä 18.20 maissa tuli denis hakemaan minut. Ajelimme Pietilälle saunaan. Se onkin tunnelmallinen hirsisauna, jossa ikkunattomalla ulkoverannalla paloivat öljylyhty ja -lamppu. Mukava öljyntuoksu toi mieleen lapsuuskojin. Saunassa oli myös hämärä, tunnelmallinen, valaistus. Paavon ja Antin kanssa siellä löylyjä otimme. Löylyt olivat kuumat. Paavon käsi kävi usein jakiuas pähisi äkäisenä. Hän veteli löylyn kuumetessa vastalla pitkin pintaansa - ja ainakin vuolija oli varsin nöyrää poikaa pää polvissa, etten sanoisi polvien välissä. Mutta sellainenhan sen saunan pitää olla. Kolme kertaa lauteilla ja kaksi kertaa välillä vilvuuttelemassa. Mukava laitella vaatteet päälle, kun on raikas tila saunomisen jälkeen. Suuret kiitokset Paavolle saunakutsusta! 

Palailtuani kotiin laitoin tulen takkaan.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme M-L:n kanssa klo 21 Eero Mäntyrannasta kertovaa dokumenttiohjelmaa.

Siunausta!

Ps. "Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaasn hengellisiä lahjoja..." (1. Kor. 14:1a).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti