20190209

9.2.

Lauantaita. Nukuttiin pitkään. 0.9 astetta plussalla noustessa. Aamupalaa ja kahvia. Luin 1. Korinttolaiskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Tuli seurailluksi Salpausselän mc-kisoja.

Söimme hyvää ruokaa - uunissa paistettua kuhaa, höyryssä kypsennettyä kukkakaalia, voisulaa ja punakaalisalaattia. Jonkin ajan päästä siitä kahvia, mantelijauheesta paistettuja lettuja, mansikoiden ja kermavaahdon kanssa.

Laitoin tulen takkaan.

Kävin "kävelynomaisellajuoksuhissuttelulenkillä" Tarvaalan suunnassa. Tihkutteli vettä. Pyörätie luminen. 1.6 astetta lämmintä. M-L kävi samaan aikaan pienellä "happihypyllä".

Palattuani 19.15 maissa lenkiltä, poljeskelin kuntopyörää 30 min., jäykkyydellä 10, janalla 0-10. Luin samalla kirjaa.

Saunassa.

Iltapalaa ja teetä.

"... Me näemme myös, että ykseys ei tarkoita yhdenmukaisuutta. Kun seurakunta epäonnistuu ykseyden saavuttamisessa Hengen lahjojen toiminnan kautta rakkaudessa, ykseyden vaikutelma saadaan joskus aikaan vaatimalla yhdenmukaisuutta. Mutta Hengen tuoma ykseys on elävän organismin yhteyttä. Se säilyttää monimuotoisuutensa. Se kykenee sopeutumaan uusiin tilanteisiin ja kohtaamaan uusia mahdollisuuksia ja haasteita. Se elää ja kasvaa jatkuvasti. Yhdenmukaisuus voidaan joskus saada aikaan inhimillisin keinoin ja inhimillisellä järjestelmällä. Mutta se on mekaanista ja keinotekoista. Mikä pahempaa, se voi olla kuollutta. Tämä ei tietenkään merkitse sitä, että organisaatiota sinänsä pitäisi karttaa. Luonnossa ei mikään ole organisoidumpaa kuin elävä organismi. Raamattu opettaa järjestelmällisyyttä, mutta ei järjestelmän itsensä takia, vaan siksi että työ tulisi tehdyksi. Toisaalta, jos meillä on vain järjestelmä, emme pysty elämään tai kasvamaan Jumalassa yhtään enempää kuin auto pystyy siihen huolimatta sen hienosta teknisestä systeemistä" (Stanley M. Horton, Mitä Raamattu sanoo Pyhästä Hengestä, Aika Oy 1996, s. 227).

Siunausta!

Ps. "Mutta meillä on yhdyskuntamme taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi, joka on muuttava meidän alennustilamme ruumiin kirkkautensa ruumiin kaltaiseksi sillä voimallaan, jolla hän myös voi tehdä kaikki itsellensä alamaiseksi" (Fil. 3:21).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti