20190221

21.2.

Perjantai. Noustessani 13.5 astetta pakkasta. Jauhoin pavut, keittelin kahvit ja otin vähän aamupalaa. 8:ksi kävin viemässä Emilian suksineen ja Danielin kouluun. Aurinko oli nousemassa ja vastapäisellä suunnalla oli kirkas pyöreä kuu paistelemassa. Olihan se hienonnäköistä. Palattuani laitoin tulet takkaan ja jatkoin aamupalaa ja kahvistelua. Luin 2. Korinttolaiskirjettä. Rukousta.

Laitoin lisää tulta takkaan.

Velimies, Heimo, soitteli kotipitäjästä, kotikylältä. 

Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Valmistelin siunauspuhetta lauantain hautajaisiin.

13 kävin hakemassa Danielin ja Emilian koulusta meille.

Seurailin - ja Danielkin - MM-"rinttejä" Seefeldistä. Samalla siinä tuli pisteltyä M-L:n keittämää hyvää matikkakeittoa - ja tietenkin kahvia. Poljeskelin katsellessani myös kuntopyörää 15 min. - ihan vain ns. lihasten lämmittelyksi ja venyttelin. Myöhemminkin vähän venyttelin ja poljin 5 min. kuntopyörää.

Timo ja Minja tulivat 17 maissa. Pia meni Milenan kanssa seurakuntamme Jippii-kerhoon. Joimme kahvia ja söimme M-L:n paistamia mantelijauhoista tehtyjä lettuja, mansikoiden, mustikoiden ja kermavaahdon kera. 19 maissa tulivat Pia ja Milenakin meille. Hieman aiemmin Emilia ja Daniel tapaamaan serkkuja. Myös Denis tuli. Kävimme Deniksen ja Timon kanssa saunanlöylyissä - sehän kun kuuluu niinkuin luonnostaan asiaan. Söimme iltapalaa ja joimme teetä, kahvia, mehua.

21 jälkeen lähtivät "Timot". Denis, Daniel ja Emilia jo aiemmin.

"Kairos

Tulin tänne - elämän väsyttämänä - tunturin kainaloon.
Vaelsin määrää vailla tunturilta toiselle - syvien kurujen kautta.
Samosin päivästä päivään ja
hämärästä hämärään kohtaamatta ketään.
Mustat kekäleet nuotiopaikoilla vain.

Syttyivät nuotion puut.
Liekkien leikkiä pitkään katsomaan jäin.
Monien hämäräin tullessa
pitkään katsomaan jäin.

Toisinaan savusta silmäni kyyneltyi.
Toisinaan itkin omaa tuskaani vain.
Toisinaan rinteellä ylistin Jumalaa - oli lähellä hän.
Sain elää Jumalan hetken - kairoksen - koin paranemisen" (Erkki Leminen, Ei Hän sinusta luovu, Karas-Sana Oy 1983, s. 112).

Siunausta!

Ps. "Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen" (Joh. 15:7).








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti