20190215

15.2.

"Lussalla" 3.5 astetta noustessani perjantaihin. Hieman aamupalaa ja kahvia - siitä kotimyllyllä jauhetusta. Kävin viepäsemässä Emilian ja danielin kouluun 8:ksi. Kevväisen valoisaa. Jatkoin aamupalaa ja kahvistelua.

Luin 2. Korinttolaiskirjettä. Rukousta ja torkkumista.

Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Esirukoilimme yhdessä keittiön pöyvvän äärellä.

12 hain Danielin - joka jäi luokkakaverilleen matkalla - ja Emilian koulusta. Emilia tuli heille.

Ruokaa ja kahvia. 

Lapioin katolta tippuneet lumet etupihan puolelta pois.

M-L paistoi sämpylöitä. Kahvin kanssa piti maistella. Hyviä.

Kävin hiihtelemässä 10 km Tarvaalan ladulla. Hissukseen. Mukava eilisen hieronnan jälkeen vähän liikutella ityseään. Ensimmäisen kerran näille lumille vapaan tyylin suksilla. Eihän siellä luistelemaan pystynyt, mutta tasatyöntöä kuitenkin. Yli 6 astetta lämmintä. Sininen taivas. Kovasti suvesi. ladulla roskia ja kuusikossa ruskeita kuusenneulasia. Joen jäällä oli avannon reunalla saukko nauttimassa lounastaan. Saalis - isohko kala - näkyi vielä "vonkalehtivan", ts. liikuttavan itseään vähän kovemmin kuin sätkytellen.

Laitoin kahvin tippumaan lenkiltä tultuani ja kävin takapihalta heittelemässä katolta tippuneita lumia pois. Laavun päältä myös heittelin. Kahvia.

Sellainen sää, että mieli alkaa menemään Lappiin, jonne olisi mukava mennä.

Lueskelin kirjaa.

Tulet takkaan.

Terollakin taas "yksi reissu vähemmän" maailmalle. Palasi kotiin tänä aamuna. Tervetuloava kottii! Aarolla tänään vanhojen tanssit. Kommee oli miehellä asu - mutta olihan se mieskin, ei asu, vaan kommee.

"Historia opettaa armolahjojen liittyvän järjestään Pyhän Hengen vaikuttamiin uudistus- ja herätysliikkeisiin. Aina milloin herätys on ollut terve ja keskittynyt Raamattuun ja Kristuksen persoonaan, on myös armolahjojen käytössä pysytty raittiilla linjoilla" (Seppo Hämäläinen, Armolahjat toimivat, Uusi Tie 1983, s. 39).

Siunausta!

Ps. "Jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa" (Room. 8:9). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti