20190206

6.2.

Vielä "täskii" sydämelliset nimipäiväonnittelut meijjän rakhaalle - ja ainoalle - tyttärellemme, Terhi-Marjalle!

Hyvissäajoin nousin keskiviikkoon. 17.8 astetta pakkasella. Aamupalaa ja kahvia. Kävin viepäsemässä Emilian ja Danielin kouluun 8:ksi. Luntakin oli tullut silaus lisää. Palattuani kotiin kahvistelu ja aamupala jatkuivat. Luin 1. Korinttolaiskirjettä. Rukousta ja torkkumista.

Vähän myöhemmin Marja-Leena - joka on vielä flunssassa - luki kohdan hartauskirjasta. Esirukoilimme yhdessä.

Paistelin lettuja "pinon".

Söin ja join kahvia lettujen kanssa.

15 kävin hakemassa Emilian koulusta. Emilia soitteli aiemmin, että tulevat 15 koulusta. Klo 14 olisin muuten mennyt hakemaan. Daniel jäi vielä sittenkin luokkakaverinsa kanssa koululle, ettei tämän tarvitse yksin odotella hakijoita. Emilia meni kotiin. Annoin hänelle lettuja, kun eivät meille tulleetkaan niitä syömään.

Laitoin takkaan tulen.

Poljeskelin kuntopyörää 1 h + 30 min, jäykkyydellä 10, janalla 0-10. Samalla luin kirjaa.

19:ksi ajelin Rukousiltaan helluntairukoushuoneelle. Salmen hain mennessä mukaan. Taisi olla 14 henkeä paikalla. 

Palailtuani kaupan kautta kotiin maistui iltapala ja tee, ynnä kahvi. Piti käyvvä kaupassa kun eiliten oli tarkoitus ostaa ruisjauhoja, niin ostaa paukkasin vahingossa vehnäjauhoja. Ruisleipätaikina on jo M-L:lla happanemassa.

"... Suuri vaara oltaessa hengen käytössä, minkä tahansa Hänen lahjansa palvelutehtävässä, on alkaa kuvitella, että meissä on jotakin erityistä, koska meitä käytetään. Siksi on välttämätöntä, että jokainen uskova ajattelee kohtuullisesti (järkevästi) itsestään ja lahjastaan käsittäen, että se uskon määrä, joka jokaisella on, on Jumalan jakamaa tai antamaa käytettäväksi.

Mitä palvelustehtävään tulee, meillä ei ole oikeutta valita, mitä me haluaisimme tehdä tai minkä toiminnon haluaisimme ruumiissa täyttää. "Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät" ei viittaa pelastukseen, vaan kahdentoista apostolin valintaan, erikoiskoulutuksee3n ja tehtävään. Kenelläkään ei ole oikeutta päättää vain oman tahtonsa perusteella tulemisesta pastoriksi tai lähetyssaarnaajaksi. Sama pitää paikkansa erilaisten ruumiin tehtävien suhteen, jotka suoritetaan hengellisten lahjojen kautta. Kenelläkään ei ole itsellään uskoa profetoida, eikä sitä voida kehittää tai tuottaa. Jumalan täytyy antaa se. Näin kaikki kunnia menee Jumalalle. Me olemme vain Kristuksen ruumiin jäseniä, jotka toimivat kaikki yhdessä ja tarviten kaikki toisiamme, mutta kaikilla ei ole samaa virkaa, tehtävää. ..." (Stanley M. Horton, Mitä Raamattu sanoo Pyhästä Hengestä, Aika Oy 1996, s. 202, 203).

Siunausta!

Ps. "Joka siis antaa teille Hengen ja tekee voimallisia tekoja teidän keskuudessanne, saako hän sen aikaan lain tekojen vai uskossa kuulemisen kautta, ..." (Gal. 3:5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti