20190201

1.2.

Noustuani keittelin kahvit. Aamupalaa. Pakkasella 10.6 astetta. Kävin viemässä taas - muutaman päivän tauon jälkeen - Emilian ja Danielin luistimineen kouluun 8:ksi. Palattuani jatkoin aamupalaa ja kahvia. Luin 1. Korinttolaiskirjettä. Rukousta.

Seurasin SM-hiihtoja. 

Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

12 hain Danielin ja Emilian koulusta meille. Menimme yhdessä kylälle neljisin - M-L:n haimme kotoa mukaan. Kävimme syömässä Halpa-Hallissa - lapset hampurilaiset ja met lounaan. M-L kävi vielä kaupassa.

Palattuamme kotiin menin hiihtelemään Tarvaalan ladulle n. 10 km. Aurinko paistoi ja lumi säkenöi. Loppupuolella aurinko jo ennätti laskea taivaanrannan taakse keltaisine ruskotuksineen. 14 astetta pakkasta mennessäni, 15-16 palatessani.

Palatessani oli M-L tekemässä pizzoja. Laitoin tulen takkaan. Kohtapa tuli Milka meille yökylään. Emilia ja Danielkin olivat - äidin tultua töistä - käyneet hakemassa tavaroita kotoa meille. Serkukset kun ovat yötä meillä kolmisin.

Milka imuroi meijjän huushollin. Söimme pizzaa, kuka minkin juomisen kanssa.

"... Lahjat ovat käyttämistä varten. ... Lahjat ovat hyödyttömiä, jos niitä ei käytetä. Usko ilman tekoja on kuollut. Lahjojen käytöstä, niin väärinkäytöstä kuin oikein käyttämisestä, vastaa lahjan kantaja, ei sen antaja. Joten sinulle jää mietittäväksi, miten talenttisi hoidat. Piilotatko maahan ja etsit syitä hengettömään elämääsi jostakin toisesta Herran omasta, joka on puhunut tai tehnyt jotakin väärää? Tällaisia virheitä tapahtuu kovin usein, mutta muista, että armo ja anteeksiantamus ovat jo ovella tulitikkujen kanssa sytyttämässä lahjaasi uuteen tuleen!" (Esa Suojala, Palvele pyhillä armolahjoilla, Päivä Osakeyhtiö 2001, s. 41).

Siunausta!

Ps. "Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä" (Room. 11:33).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti