20190402

2.4.

Tänään lisääntyy ikävuosia pastori Mika Turuselle, Lappeenrannassa. Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut täältä meijjän matalasta vuokramökistämme lähettelee kaksi jo ehtoopuolelle ehtinyttä vanhusta!

0.8 astetta oli pakkasen puolella noustessani 7 aikaan. Aurinkokin näkyili. Keittelin kahvit ja ryypiskelin haukattavien kanssa. Kävin viemässä Daniel-pojan 8:ksi kouluun. Palattuani koulukeikalta jatkoin aamupalaa ja kahvistelua.

Luin 1. Timoteuskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kirjoittelin Lukijalle! -osion Sytykkeitä Rukouselämään -kirjaseen. Edistyy se.

11:ksi menin helluntairukoushuoneen alakertaan Päivärukoushetkeen - 5 henkeä.

Kahvia ja postien lukua.

Söimme hyvät ruuat.

14 hain Danielin koulusta heille.

Illan puhuminen mielessä.

M-L kävi tunnin kävelyllä. Laitoin tulen takkaan.

18:ksi menin One Way-seurakunnan tiloihin, jossa kokoontui Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillinen rukouspiiri. Kahvistelua, laulua, rukousta, puhuin ja sen pohjalta keskusteltiin leppoisassa hengessä. 13 henkeä paikalla tällä kertaa.

Palailtuani kotiin iltapalaa ja teetä. M-L neuloi.

M-L:n älykkääseen puhelimeen oli tullut kuvia kiiltelevästä sinisestä menopelistä - Toyota Avensis. "Terhit" vaihtoivat Volvon sellaiseen ajokkiin. Käytettyyn. Nyt meillä on sitten samanmerkkiset "biilat". Onnittelut ja Jumalan siunaamia kilometrejä uudelle-vanhalle tulokkaalle!

"Monet kirkonkävijät ovat kasvaneet hyvin formalistiseen näkyyn kristinuskosta. Suurempi paino pannaan perinteisiin kuin Jumalan Sanaan, ja luodaan asenne: "Ei mitään muutosta seurakuntaelämään". Tulevaisuutta sitoo laki siitä "mitä olemme tehneet menneisyydessä". Enemmän painoa pannaan järjelle kuin Hengen johdatuksen odottamiselle. Oikea oppi on tärkeämpi kuin oikea elämä. Raamattua pidetään Jumalan lakikirjana.

Monet seurakunnat sulautuvat kaavamaiseen elämäntapaan, missä systeemi on sama viikosta viikkoon, kuukaudesta kuukauteen, vuodesta toiseen - kuten Israel vuosisatoja otti huomioon juhlansa ja seurasi lain töitä.

Missä on uuden liiton sykkivä usko? Missä Jumalan lupaukset täyttyvät Hänen kansansa keskuudessa? Missä on Pyhän Hengen oikea paikka seurakunnan johtajana?

Henki on Jumalan valtava voima, jonka on saatava puhaltaa vapaasti Hänen seurakuntansa elämässä ja Hänen lastensa yksityisessä elämässä. Henki inspiroi uskon. Ja kuitenkin ymmärryksen usein annetaan alistaa Hengen työ. Näin tapahtuu, kun ihmiset pitävät kiinni totutuista laillisista asenteistaan ja ajattelevat enemmän "puolueen" asenteita kuin Jumalan Sanaa.

Joko Hengen annetaan vaikuttaa ymmärrykseen tai ymmärrys alistaa Hengen" (Colin Urquhart, Kaikki mitä te anotte, Pergamon, s. 143).

Siunausta!

Ps. "Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista" (1. Kor. 12:31a).

"...pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja..." (1. Kor. 14:1b).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti