20190409

9.4.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut lastenlapsille Miro, Eelille, sekä Eelikselle!

7 aikaan 1-2 astetta kylmällä. Maisema valkoinen. Lunta tullut melkoisesti. Tuuleskeli. Aamupalaa ja kahvia. Illalla jätin auton ulos, niin oli kovasti lunta päällä. Kävin viemässä Danielin ja Emilian kouluun 8:ksi. Palattuani vielä kahvia ja suuhunpantavaa.

Luin 2. Timoteuskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

10:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen. 5 henkilöä. Soittelin veljelleni Heimolle kotipuoleen. Hän oli ensin tavoitellut minua.

Ruokaa ja kahvia.

14 hain Emilian ja Danielin koulusta heille.

Kävimme M-L:n kanssa kylällä, apteekissa, pankilla ja kaupassa.

Kahvia.

M-L neuloi. Luin vähän kirjaa. Torkuin.

Poljeskelin 1 h kuntopyörää, jäykkyydellä 10, janalla 0-10. Samalla kuuntelin Patmos-radiosta sananjulistusta.

Laitoin takkaan tulen. Lunta on satanut runsaasti. Illallakin tuiskutti kinoksia.

Iltapalaa ja teetä.

"Jeesus sanoo: "Jos joku sanoo tälle vuorelle: ´Kohoa ja heittäydy mereen´; eikä epäilisi sydämessään, vaan uskoisi sen tapahtuvan, minkä hän sanoo, niin se hänelle tapahtuisi" (Mark. 11:23).

"Joku" merkitsee samaa kuin "kuka tahansa". Tämä koskee myös sinua. Jeesus haluaa nähdä tällaisen uskon sinun elämässäsi, niin että voit katsoa edessäsi olevaa vuorta ja käskeä sitä väistymään - ja se tapahtuu! Vuori on se tarve, asia, se ongelma, joka odottaa ratkaisua. Epäilemättä haluaisimme omistaa sellaisen uskon. Pyydämmekö kohtuuttomia? Jeesuksen sanan mukaan emme.

On selvästi merkityksetöntä, mitä sanoja käytämme. Ei ole olemassa rukouskaavaa, jonka voisimme oppia ja joka olisi pätevä kaikissa tarpeissamme. Jeesus varoittaa meitä hokemasta tarkoituksettomia sanoja.

Sanat eivät vaikuta Jumalaan. Hän on kiinnostunut uskosta ja siitä mitä sydämessämme liikkuu. Hän sanoo: "eikä epäile sydämessään". Ei siis ole merkityksellistä se, mitä sanot vuorelle, vaan se, mitä sydämessäsi uskot sanoessasi" (Colin Urquhart, pergamon, s. 82, 93).

Siunausta!

Ps. "Iloitkoot ja riemuitkoot sinussa kaikki, jotka sinua etsivät; joille sinun apusi on rakas, he sanokoot aina: "Ylistetty olkoon Jumala!" (Ps. 70:5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti