20190406

6.4.

Niin tuli Lauantai. Hyvissä ajoin nousimme siihen.  Aamupalaa ja kahvia. Luin 1. Timoteuskirjettä. 

Käväisin kylällä kaupassa ja ostamassa bensaa.

Ollessani palaamassa olivat Emilia ja Daniel lenkillä juoksemassa meillepäin. Terhi-Marja oli koristelemassa tänään juhlaan meneviä täytekakkuja, jotka Marja-leena oli tehnyt.

Menin pienen lahjan kanssa helluntairukoushuoneelle 12:ksi. Siellä oli Orvokki Ahosen 80- vuotisjuhla. Se alkoi hyvällä thailounaalla, jonka thailaiset ystävät olivat valmistaneet. Mukana juhlassa oli thailaisia muualtakin kuin Saarijärveltä ja Suomesta. Ruoka oli hyvää. Ruokailun jälkeen alkoi yläkerrassa mukava syntymäpäivätilaisuus. Siinä oli runsaasti musiikkia ja puheenvuoroja. Minäkin käytin pienen puheenvuoron, kun oli mahdollisuus vapaan sanan aikana. 70-60-luvun taitteessa olin Orvokin kanssa samalla kurssilla Katinalan Raamattuopistossa, Hattulassahan se taisi olla. Lapissakin asuimme samaankin aikaan - orvokki Rovaniemellä ja me Enontekiöllä. Jotenkin tuntuikin, että orvokki on lappilainen. Hän oli Enontekiön lastenleirilläkin vierailemassa. Terhi-Marja, joka oli mukana leirillä, muisti vieläkin, että orvokilla oli siellä sininen thailainen hame. Yhtenä kesänä olimme Orvokin kanssa samalla lastenleirillä opettajina. Se oli Rovaniemen helluntaiseurakunnan järjestämä leiri Perunkajärven koululla, Rovaniemen yläpuolella. Orvokki opetti pientenryhmää ja minä isompien. Leirin lopussa lapset antoivat Orvokille pahvista tehdyn kyyhkysen - ja olikohan siinä vielä Raamatun kuva. Minulle lentopallon kuvan, jossa oli kyyhkynen yläpuolella. ne olivat sellaisia narulla riippumaan ripustettavia. Täällä Saarijärvellä sitten olemme olleet samassa seurakunnassa.

M-L pyysi minua ilmoittamaan yläkerrassa olevan tilaisuuden alussa, että nyt se alkoi. Nimittäin silloin he Terhi-Marjan kanssa alkoivat tuomaan täytekakut kahvitilaisuutta varten rukoushuoneelle - ne kun olivat meidän jääkaapissa, kun rukoushuoneen jääkaappi oli muuta täynnä.

Juhlan jälkeen olikin sitten kahvitarjoilu.

Sydämelliset onnittelut Orvokille vielä tässäkin syntymäpäivän johdosta! Jumalan siunausta tuleviin hetkiin! Lähetystyöntekijän siunauksellinen työ on jatkunut Orvokin kohdalla ja kautta kotimaassakin koko ajan hedelmällisenä - myöskin Saarijärvellä esim. thailaisten parissa. Kysymyksessä on Jumalan ihminen, joka kantaa Jumalan antamaa näkyä sydämessään - esikuvaksi meillekin.

Kahvin jälkeen ajelin kotiin rukoushuoneelta.

Juotuani vähän kahvia lähdin 8.3 km kävely ja juoksuhissuttelulenkille tarvaalan suuntaan. Aurinko paistoi. Ensimmäisen kerran olin tälle keväälle ilman pipoa lenkillä. 

Laitoin takkaan tulen. M-L neuloi. "Terheiltä" tuli kuva M-L:n älykkääseen puhelimeen. Siinä oli koko perhe pihassa paistamassa makkaraa ja vaahtokarkkeja nuotiolla. Timolta tuli kuva kommentaariraamatusta, jonka oli saanut 40 v-lahjaksi omalta perheeltään. Arvokas lahja evankelistalle.

Tulin seuranneeksi netin kautta jo aiemmin tänään olleita SM-hiihtoja.

Kävin saunassa.

Iltapalaksi M-L paistoi kaupan pizzoja.

"Voit luottaa Jumalaan

Ainoa, johon voi täysin luottaa, on taivaallinen Isäsi. Hän voi käyttää inhimillistä instrumenttia auttamaan sinua, täyttämään tarpeesi ja toimimaan parantavan voiman välineenä. Tämä inhimillinen instrumentti on vastaus Häneen luottamiseesi. Hän on valinnut tämän kanavan vastatakseen luottamukseesi. Luota Jumalaan, sanoo Jeesus, älä inhimilliseen instrumenttiin.

Usko Jumalaan on uskoa Hänen Poikaansa Jeesukseen, joka on Jumalan Sana. Usko Jeesukseen on uskoa Isään, joka on Hänet lähettänyt. Samoin on usko Hänen Sanaansa sama kuin usko Isään. Hänen Sanansa puhuu.

Monessa tapauksessa Jumala on ainoa vastaus. Tarvitaan ihmettä ongelman ratkaisemiseen. Ajattelet ehkä, että sana "ihme" käy yli ymmärryksesi. Siinä tapauksessa tarvitset "mahtavaa rukousvastausta". Jumalasi on kaikkivaltias ja lupaa tehdä kaiken, mitä pyydät" (Colin Urquhart, Kaikki mitä te anotte, Pergamon, s. 80).

Siunausta!

Ps. "Mutta hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina, kirkkautensa eteen, hänelle, ainoalle Jumalalle ja meidän pelastajallemme Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, hänelle kunnia, majesteetti, voima ja valta ennen kaikkia aikoja ja nyt ja iankaikkisesti! Amen!" (Juuda 1:24-25).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti