20190405

5.4.

Perjantai. 7 aikaan oli plussalla 1.2 astetta. Oli hieman satanut lunta - ja satoi koko ajan. Harmajaa. Aamupalasta ja kahvia. Kävin viemässä Emilian ja Danielin kouluun 8:ksi, luistimet mukana - Danielilla jääkiekkovarusteetkin. Menivät koulun kanssa uuteen jäähalliin, jossa jääkausi taitaa loppua kohdakkoin. Palatuani kotiin jatkoin vähän aamupalaa ja kahvistelua. Luin 1. Timoteuskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

M-L teki tänään täytekakkuja. Menin "Terhien" pihalle, rantteen ääreen, heiluttelemaan kirvestä - halkomaan pöllejä. Tuntui piakkoin siltä, että sokerit saattavat olla alhaalla. Tulin kotiin mittailemaan. Oli 3.8. Siinäpä sitten vähän palasta suuhun ja kahvia. 

Sen tauon aikana soitteli Ojalan Rami - ystävä Nivalan ajoilta, 60-luvun lopulta. Paljon mukavia yhteisiä muistoja niiltä ajoilta. Olin siellä luterilaisessa seurakunnassa silloin nuorisotyön kesäharjoittelijana. Rami oli yksi nuorista. Runsaasti oli nuoria. Rami ilmoitteli, että 7.7. on sen aikaisten nuorten kokoontuminen Nivalassa, Herättäjäjuhlien aikaan. Jos vain suinkin mahdollista, niin ilman muuta haluamme sinne mennä mukaan. M-L:kin kerran kävi siellä luonani. Emme olleet silloin vielä kihloissakaan.

12 kävin hakemassa Danielin koulusta kotiin. Samantien menin taas pöllien pariin. 

13 hain Emilian koulusta kotiin. Daniel juoksi kotoa koululle ja tuli kyydissäni kotiin - kolmisen km. Alkanut treenaamaan jääkiekkoa varten, jota meinaa ruveta pelaamaan. Eilenkin kävi yli 3 km lenkillä. Jatkoin puiden halkomista ja heittelemistä rautaverkkohäkkiin. 

M-L ajeli pyörällä hakemaan auton puupaikalta ja meni kylälle kauppa-asioille.

15 jälkeen tulin kotiin kirveen heilutuksesta. M-L laittoi ruokaa. Söimme. Kahviakin keittelin. Että, sellaista.

Rantalan Jussi kävi auttelemassa minua yhdessä tietokonejutussa - että saisin "sytykkeiden" käsikirjoituksen siihen muotoon, että voin lähettää sen painoon. Joimme kahvia. Kiitos Jussille avusta!

Lähetin Sytykkeitä Rukouselämään 2 -materiaalin painoon.

"Saatat luottaa toiseen ihmiseen

On houkuttelevaa luottaa ihmisiin eikä Herraan. Voit kiinnittää toiveita johonkin saarnaajaan tai muuhun Herran palvelijaan ja uskoa, että tämä vastaa tarpeisiisi. Kiusausta tähän esiintyy erityisesti puheen ollen ihmeparantumisista. "Jos menen tämän tai tuon tykö, niin hän parantaa minut!" Ellei hän siihen pysty, hakeudumme jonkun muun luo.

Kun olemme hädässä, on ymmärrettävää, että käännymme toisen puoleen apua saadaksemme. Se on ymmärrettävää, mutta ei välttämättä vastaus ongelmaamme. Jeesus sanoo: "Pitäkää usko Jumalaan". Tiedä sydämessäsi, ettei Hän ole menettänyt tilanteen hallintaa, vaan tuntee sen täysin. Mikään ei ole Hänelle mahdotonta!" (Colin Urguhart, Kaikki mitä te anotte, Pergamon, s. 79, 80).

Siunausta!

Ps. "Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut? Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,..." (Room. 6:3-5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti