20190403

3.4.

Keskiviikkoa. 7 aikaan nousin. Aurinkoista. 0.9 pakkasen puolella - mutta ei pakkasella. Kahvia ja vähän sen kanssa jotakin. 8::ksi kävin viemässä Danielin kouluun. Emilia vielä "kipeän kirjoissa". Palattuani jatkoin aamupalaa ja kahvia. Luin 1. Timoteuskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Jotain pientä tein rukouskirjasen parissakin.

Kävimme M-L:n kanssa syömässä Halpa-Hallissa. Samalla reissulla kävimme kaupungintalolla äänestämässä eduskuntavaaleissa - tänään kun on ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä. Parasta ehdokasta äänestin. Olisihan se hieno asia, jos maamme kaikki kristityt ryhdistäytyisivät ja äänestäisivät sellaisia ehdokkaita, joilla on arvot Jumalan Sanan mukaiisessa linjassa. En tiedä, onko tyylikästä kirjoittaa tällaista, mutta kirjoitan kuitenkin: Jos/kun me uskovina ihmisinä - tietenkin - haluamme äänestää sellaista ihmistä, jonka tiedämme toimivan Raamatun antaman arvomaailman pohjalta, niin on olemassa yksi vaara. Minä ajattelen, että se on vaara. Nimittäin, jos äänestämme sellaiseen puolueeseen kuuluvaa uskovaista ihmistä, jossa on kenties vain muutamia uskovaisia, ja tämä meidän äänestämämme ihminen ei tulekaan valituksi, niin hänen äänisaaliinsa voi mennä ihmiselle, joka ei ajakaan sellaisten arvojen pohjalta asioita, kuin haluaisin. Ääneni menee silloin hukkaan - se ei saa aikaan sitä mitä halusin. Jos sen sijaan annan ääneni sellaisen puolueen ehdokkaalle, jossa kaikki toimivat Jumalan Sanan osoittamien arvojen pohjalta, niin vaikka äänestämäni henkilö ei tulekaan valituksi, ääneni ei mene hukkaan, vaan palvelee sitä tarkoitusta, jota halusinkin.

Uskon, että meidän on oltava aktiivisia vaikuttaaksemme asioihin. Rukoustakaan emme saa unohtaa. Se on voimakasta vaikuttamista. Siinäkin meidän uskovien on oikein yhdistäydyttävä rukoilemaan yhdestä sydämestä, ei veltosti, vaan siten kuin Sana opettaa: "...vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras. Elias rukoili rukoilemalla, ettei sataisi; eikä satanut maan päällä kolmeen vuoteen ja kuuteen kuukauteen. Ja hän rukoili uudestaan ja taivas antoi sateen, ja maa kasvoi hedelmänsä" (Jaak. 5:16a-18).

Uskon näiden olevan tärkeät vaalit. Näköpiirissä - nyt inhimillisesti ajatellen - on sen tyylinen eduskunnan paikkajako ja hallitus, että asiat voivat muuttua vielä enemmän huonoon suuntaan - ajatellen kristillisiä arvoja. Jopa meidän uskovien toiminnan mahdollisuuksia halutaan kaventaa. "Suhtautumisen ilmasto" meihin voi muuttua nopeaa tahtia.puristavammaksi. Tuntuuko vaikealta uskoa? 

Palattuamme kylältä palasin rukouskirjan pariin - otin yhteyttä painoon, täytin myös ISBN-hakulomakkeen.

Kävin 8.3 km kävelylenkillä Tarvaalan suunnassa. Sininen taivas ja aurinko paistoi. N. 10 astetta lämmintä. terhi-Marja, Denis ja Daniel tulivat vastaan, olivat menossa lenkille.

19:ksi menimme M-L:n kanssa Rukousiltaan. Haimme Salmen mukaan. Jukka Oittinen johti. Oli Jesaja 62-ilta, jossa rukoillaan israelin puolesta, erityisesti ICEJ:n antamin aihein. Hyvähän se on rukoilla kaikkien Israel-työtä tekevien järjestöjen ja muiden samalla asialla olevien puolesta.

Tulimme kaupan kautta kotiin. 

Iltapalaksi kaupan pizzaa ja teetä. M-L neuloi.

"...On kohtuutonta sanoa, että Pyhä Henki vuodatettiin vain apostolisena aikana ja että ihmeet kuuluvat vain siihen kauteen kirkon historiassa. Paavali tekee selväksi, että molemmat olivat uskossa kuulemisen tulosta. Hengen voiman tai Jumalan valtavien tekojen puuttuminen kaikkialla seurakunnassa ei ole merkki siitä, että Jumala pidättää Henkeänsä ja tekojaan, vaan siitä, ettei enää ole uskossa kuuntelemista. ...

...Niin pian kuin Jeesuksen Kristuksen töitä Pyhän Hengen kautta rajoitetaan kristillisellä formalismilla, usko kuivuu ja voidaan ottaa vastaan vähemmän siitä, mitä Jumala tahtoo lapsilleen antaa" (Colin Urquhart, Kaikki mitä te anotte, Pergamon, s. 142, 143). 

Siunausta!

Ps. "...Heräjä sinä, joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus sinua valaisee! Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte: ei niinkuin tyhmät, vaan niinkuin viisaat, ja ottakaa vaari oikeasta hetkestä, sillä aika on paha. Älkää sentähden olko mielettömät, vaan ymmärtäkää, mikä Herran tahto on. Älkää juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä..." (Ef. 5:14-18).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti