20190408

8.4.

Maanantai. Nousun aikaan 3.6 astetta plussalla. Aamupalaa ja kahvia. Luin 2. Timoteuskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävimme kylällä apteekissa, kaupassa ja postissa.

Kahvia, ruokaa, kahvia.

Luin hetken kirjaa. Torkkumista.

Kävin 8.3 km kävely/juoksuhissuttelulenkillä Tarvaalan suunnassa. Koko ajan satoi vettä aikalailla. Välillä seassa lumihiutaleitakin. Taisi olla asteen lämpimän puolella. Yhdessä kohdassa tapasin tutun miehen. Oli tullut pyörällä hakemaan pajunkissoja - eikä vain kissoja, vaan oksia, joissa on kissoja. Daniel siinä virpomisoksia oli hankkimassa.

Selvittyäni 18.30 maissa kotiin alkoi satamaan lunta oikein sakeasti ja isoilla hiutaleillä.

Iltapalaksi söimme M-L:n juuri tekemää hyvää keittoa. Teetä.

"Kun Jeesus laskeutui alas kirkastusvuorelta Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen kanssa, muut opetuslapset olivat epäonnistuneet yrityksessään parantaa kaatumatautista poikaa. Jeesuksen parannettua hänet opetuslapset kysyivät: "Miksi emme me voineet ajaa sitä ulos?" Jeesus vastasi: "Teidän epäuskonne tähden; sillä totisesti minä sanon teille: jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenenkään verran, niin te voisitte sanoa tälle vuorelle: ´Siirry täältä tuonne´, ja se siirtyisi, eikä mikään olisi teille mahdotonta" (Matt. 17:20).

Epäonnistuminen johtui heidän heikosta uskostaan. Ja kuitenkin Jeesus sanoi heille, että he tarvitsevat vain sinapinsiemenen verran uskoa siirtääkseen vuoria, eikä mikään olisi heille mahdotonta. Usko, jota Jeesus tarkoitti, oli erilainen kuin se, jota opetuslapset käyttivät rukoillessaan pojan puolesta. "Tätä lajia ei aa lähtemään ulos muulla kuin rukouksella ja paastolla" (Mark. 9:29).

Sanooko Jeesus tässä mitään muuta? Ei. Opetuslasten yrittäessä parantaa poikaa he ehkä rukoilivat, mutta heidän rukouksensa oli tehoton, koska heidän uskonsa ei ollut tehokas. Se ei ollut "sinapinsiemenuskoa", johon Jeesus viittasi. Muutoin vuori olisi siirtynyt rukouksen voimasta.

"Teidän epäuskonne tähden". - "Tätä lajia ei saa lähtemään ulos muulla kuin rukouksella ja paastolla." Nämä sanat viittaavat samaan asiaan.

Voimme lähettää Jumalalle monia rukouksia, pyytää Häneltä monenlaista. Mutta rukoilemmeko siinä uskossa, josta Hän puhuu? Tämä on polttava kysymys. Vastauksen saat omasta kokemuksestasi. Missä sellaista uskoa ilmenee rukouksessasi, siellä "mikään ei ole teille mahdotonta".Voit huudahtaa yhdessä epileptikon isän kanssa: "Minä uskon. Auta minun epäuskoani!"

Jeesus tahtoo vastata siihen rukoukseen ja opettaa sinua rukoilemaan tässä uskossa. Hän tahtoo nähdä oman uskonsa meissä.

Uskon Sana sinulle: "Pitäkää usko Jumalaan!" (Colin Urquhart, Kaikki mitä te anotte, Pergamon, s. 81, 82).

Siunausta!

Ps. "Säilytä se hyvä, mikä sinulle on uskottu, Pyhän Hengen kautta, joka meissä asuu" (2. Tim. 1:14).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti