20190420

20.4.

Jeesuksen kärsimystien historiassa muistelemme tänään aikaa, jolloin Jeesus oli haudattuna: "Kun nyt Jeesus oli ottanut hapanviinin, sanoi hän: "Se on täytetty", ja kallisti päänsä ja antoi henkensä. ... Mutta sen jälkeen Joosef, arimatialainen, joka oli Jeesuksen opetuslapsi, vaikka salaa, juutalaisten pelosta, pyysi Pilatukselta saada ottaa Jeesuksen ruumiin; ja Pilatus myöntyi siihen. Niin hän tuli ja otti Jeesuksen ruumiin. Tuli myös Nikodeemus, joka ensi kerran oli yöllä tullut Jeesuksen tykö, ja toi mirhan ja aloen seosta noin sata naulaa. Niin he ottivat Jeesuksen ruumiin ja käärivät sen hyvänhajuisten yrttien kanssa käärinliinoihin, niinkuin juutalaisilla on tapana haudata. Ja sillä paikalla, missä hänet ristiinnaulittiin, oli puutarha, ja puutarhassa uusi hauta, johon ei vielä oltu ketään pantu. Siihen he nyt panivat Jeesuksen, koska oli juutalaistenvalmistuspäivä ja se hauta oli lähellä" (Joh. 19:28-30, 38-42.

Jeesuksen kuoltua ristillä voimme lukea, ettei hän "ollut toimettomana sen jälkeen: "Sillä myös Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö; hän, joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväksi hengessä, jossa hän myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille, jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta..." (1. Piet. 3:18-20).

6.0 astetta lämmintä noustesani pitkään nukutun yön jälkeen. Emilia ja Daniel olivat meillä edellisen yön. Aamupalaa ja kahvia, yms. Taivas harmaa.

Kävin puoliltapäivin viemässä Emilian kotiin autolla, kun heillä oli yökylätavaroita paljon mukanaan. Daniel polkaisi pyörällä kotiin. Äiti ja isä tulivat iltapäivällä kotiin.

Luin Hebrealaiskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Kävin kylällä kaupoissa ja urheilukentällä, jossa tein 10 km kävelylenkin. Aurinkokin alkoi paistamaan. Oli oikein mukava sää.

Palattuani kotiin söimme - myös kahvia. Jälkiruuaksi mämmiä kerman kanssa.

Vähän tulevaan matkaan liittyviä juttuja.

Iltapalaa ja teetä.

"Jeesus ei lähetä sinua matkaan, jos olet nälkäinen tai vaikeissa olosuhteissa. Sinun ei pidä pelätä ja joutua paniikkiin. Herra tekee yhä ihmeitä. Istu siis alas ja luota siihen, että hän huolehtii. Pysy lähellä häntä, palvo häntä ja tee se, mitä hän on käskenyt. Hän on luvannut tehdä mahdottoman, joten odota kärsivällisesti häntä. Hänellä on runsaat varastot ja hän tuntee kipusi. Luota häneen saadaksesi vapautuksen ihmeesi" (David Wilkerson, Jumalan rakastetut, KKJMK OY 2010, s. 103, 104).

Siunausta!

Ps. "Mutta kaiken minä teen evankeliumin tähden..." (1. Kor. 9:23a).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti