20190407

7.4.

Taas tuli Sunnuntai. Niin se aikaa rientää nopeasti. 1.7 astetta plussalla noustessamme. Aamupalaa ja kahvia. Luin 1. Timoteuskirjettä.

10 maissa menimme Marja-Leenan kanssa hakemaan Salmen kyytiin ja menimme Rukoushetkeen helluntairukoushuoneen alakertaan - 9 henkilöä. Klo 11 alkoi yläkerrassa Ehtoollisjuhla, jonka johti Jukka Oittinen. Kuorolauloi. Kerroin lyhyet terveiset edelliseltä "itämaan" matkalta. Siunasivat minua - ja nuorta veljeä - seuraavalle reissulle. Roger Fins puhui ja vaimonsa Liisa tulkkasi. Osallistuimme Ehtoolliseen. Kokouksen jälkeen alakerrassa lähetyskahvit.

Tultuamme kotiin seurailin SM-hiihtoja netin kautta Ylitorniolta. 

Siinä välissä kävivät Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel meillä. Joimme kahvia ja söimme M-L:n tekemää voileipäkakkua. Daniel oli ollut jääkiekkoharjoituksissa.

Laitoin takkaan tulen ja menin 8.3 km kävely ja juoksuhissuttelulenkille Tarvaalan suuntaan. Yli 5 astetta lämmintä. Hämärtyi, sillä tulin 21 kotiin.

Iltapalaa ja teetä.

"Usko ja kokemus

- Ei tapahdu mitään. On sattunut, että olen rukoillut Jumalaa, eikä Jumala ole tehnyt, mitä Häneltä pyysin. Ja minä todella uskon Häneen.

Olet ehkä sanonut näin. Ei ole mitään järkeä siinä, että kuljetaan ikäänkuin pää hengellisen epätodellisuuden pilvessä. Jos Jeesuksen lausumat sanat ovat totta, silloin ne kestävät käytännön kokeen. Vaikeus on siinä, että Jeesuksen sanat ja meidän kokemuksemme usein näyttävät olevan toisilleen vastakkaisia. Kun näin tapahtuu - mikä silloin on totuus?

Ongelma ei ole helposti ratkaistavissa. Vastakohtaisuus ei itse asiassa ole Jeesuksen sanojen ja meidän kokemuksemme, vaan uskon ja meidän elämyksemme välinen. Jumalan lupaukset eivät koskaan petä, kun niihin luotetaan. Usko Jumalan Sanaan merkitsee, että odotetaan näiden lupausten täyttymistä.

Meidän käsityksemme ja Jeesuksen opetuksen välillä sanasta "usko" saattaa olla suuri ero. Me tarvitsemme oikeata uskoa, emme enempää uskoa" (Colin Urquhart, Pergamon) s. 80, 81).

Siunausta!

Ps. "Sinä olet Jumala, joka teet ihmeitä, sinä olet ilmoittanut voimasi kansojen seassa" (Ps. 77:15).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti