20190511

11.5.

Lauantai. Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut vielä tässäkin täältä meiltäpäin Paavo Salmelle, Enontekiölle - jonne "mieli halaa" - sekä Tarmo Moisiolle Saarijärvelle, sinne kosken partaalle!

Marja-Leena nousi aiemmin. Minä myöhemmin. Aamupalaa ja kahvia. Luin 1. Johanneksen kirjettä.

Imuroitsin.

Hain kukkakaupasta ruusun M-L:lle äitienpäiväonnitteluksi - perinteinen yksi leikkoruusu.

Kävin urheilukentällä 5.2 km kävelylenkillä. 1 km 6.14 min. N. 15 astetta lämmintä. Harmaahkoa.

M-L leipoi äitienpäiväleipomisia.

Ruokaa ja kahvia. M-L kävi kylällä kaupassa.

Kävin "makkuilemassa" saunan löylyissä.

Iltapalaa, neskahvia, maitoa.

Mielenkiintoinen ohjalma "Paluu Eedeniin" Tv7:ssa. Koskee luonnonmukaista viljelyä. Jos kiinnostaa niin varmaan arkistosta löytyy.

Jostakin - tänäänkä, vai eilen - tarttui mieleeni ajatus: Lausukaa siunauksia toistenne ylle! Oiva neuvo kaikkiin ihmissuhteisiin - myös aviopuolisoille, perheenjäsenille.

Elämässä tulee eteemme monenlaisia valintatilanteita. Lähtökohtanamme tulee olla aina se, että suhteemme Jeesukseen säilyy aina keskeisimpänä asiana elämässämme. Minkään asian ei kannata antaa olla viemässä meitä poispäin täsätä asiasta. Ei se aina ole helppoa, mutta Pyhä Henki auttaa meitä, kun teemme selkeän päätöksen elämässämme. Yksi asia, joka voi viedä ihmisen tekemään kompromisseja, on alkaa seurustelemaan väärän ihmisen kanssa. Sen johdosta ihminen voi joutua elämässään aivan "sivuraiteelle". Siksi on tärkeää rukoilla johdatusta tässäkin asiassa. Samoin opiskelupaikan, elämänuran, ym. suhteen.

"Jumala vihaa syntiä, mutta rakastaa syntistä ihmistä. Hän ei ole tarkoittanut ketään elämään erossa itsestään maanpäällisen elämämme, eikä iankaikkisuuden osalta. Synti on paha ja vakava - kokonaan musta -asia, mutta Jumala ei ole jättänyt meitä synnin tähden oman onnemme nojaan ja kärsimään synnistä seuraavaa rangaistustamme. Hänellä on täydellinen ratkaisu syntikysymykseemme. Evankeliumi - joka tarkoittaa hyvää uutista, ilosanomaa - kertoo meille sen, miten ihmeellisesti Jumala pyhyydessään ja rakkaudessaan on syntikysymyksemme hoitanut. Antakoon se sinulle toivoa ja halua tutustua siihen tarkemmin" (Jouko Kuusjärvi: Jumalalla on sinulle asiaa, s. 6, 7).

Siunausta!

Ps. "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä" (Joh. 3:16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti