20190527

26.3.

Sunnuntaita. Plus 10 astetta noustessa. Aurinko näkyi. Oravia ruokintapaikalla - kolme poikasta ja isompi. Lintuja myös. Aamupalaa ja kahvia. Luin Ilmestyskirjaa.

10:ksi helluntairukoushuoneen alakertaan rukoushetkeen M-L:n kanssa. haimme Salmen mukaan. 5 henkeä.

11 yläkerrassa tilaisuus. Jouko Reenilä johti. Jippii kuoro Ilontuojat lauloi - ja olihan se iloinen esitys. Saarnan piti Hannu-Heikki Hyppönen. Hän myös lauloi kitaransa säestyksellä. Hänen vaimonsa Anne Hyppönen käytti puheenvuoron. Alakerrassa oli pyhäkoulu. Siellä myös kahvitarjoilu tilaisuuksien jälkeen.

Kaupan kautta kotiin.

Söimme. Lämmitin mikrossa aamullista kahvia. Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel kävivät.

18 maissa kävin hakemassa Salmen ja ajelimme Mahlun rukoushuoneelle Sanan, rukouksen ja musiikin iltaan, joka oli kristittyjen yhteinen. 18.30 oli kahvitarjoilu ja tilaisuus alkoi klo 19. Tilaisuuden "puuhamiehenä" on aina veikko Liimatainen. Helluntaiseurakunnan kuoro lauloi. Ensimmäisen puheenvuoron käytti pastori Tiia lehtonen, luterilaisesta seurakunnasta. Toiseksi puhuin minä. Lopuksi Vapaaseurakunnan pastori Raimo Kauppinen.

Vettä sateli paluumatkalla, niinkuin mennessäkin.

Tullessani kotiin, oli M-L jatkamassa neulomista. Iltapalaa ja teetä.

Seurasin netin kautta EU-vaalitulosten julkaisemista, sekä jääkiekon MM-finaalia, Kanada-Suomi - piti kurkistella vuorotellen molempia. Ja niinhän siinä kävi, että...Suomi...voitti.

"...Aasian maissa on kokonainen kirjo historiaa, kulttuuria ja uskontoa. 

Tätä taustaa vastaan lähetyskäsky tuntuu ylimitoitetulta. Onko mahdollista toteuttaa lähetyskäskyä tämän päivän maailmassa?

Pikakelaus on paikallaan. Siirrytään 2000 vuotta ajassa taaksepäin. Jeesus on vuorella opetuslastensa keskellä. He kuulevat Hänen sanansa: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille."

Epäilemättä meneminen kaikkeen maailmaan kuulosti ylimitoitetulta miesten korvissa, jotka sitä ennen eivät olleet matkustaneet Israelin rajojen ulkopuolelle.

Kuka olisi voinut kuvitella menevänsä kaikkeen maailmaan ilman rautateitä, lentokoneita, valtameren laivoja, radiota, televisiota ja internetiä?

Se, mikä on ylimitoitettu ihmiselle, ei ole ylimitoitettu Jumalalle. Lähetystyön ja evankeliumin saarnan menestys lepää tämän totuuden varassa. Jumala ei pyydä tekemään sitä mikä on mahdotonta, vaan sitä, mikä on mahdollista Hänelle.

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis... Katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti!" ..." (IRR-TV. Medialähetysjärjestö, Missiouutiset, s 1).

Siunausta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti