20190530

30.5.

On Torstai - vaikka tuntuukin ihan Lauantailta. Helatorstai. Pyhä torstai - Ruotsista käännettynä. 40 pv:ää Pääsiäisestä. Vietetään Kristuksen taivaaseenastumisen muistoksi. Tärkeä tapahtuma ja todellisesti tapahtunut. Öljymäeltä Jeesus kohotettiin sinne, mistä Hän oli maan päälle tullutkin, eli taivaaseen. Hän tulee kerran takaisin. Hänen tulemuksensa on kaksiosainen. Ensimmäisessä Jeesus tulee noutamaan omansa taivaan juhliin. Silloin Hän ei tule maan päälle, vaan tempaa omansa, ne, jotka ovat uskossa kuolleet, sekä ne, jotka ovat elossa silloin ja uskovat Häneen. Myöhemmin - 7 v kuluttua - Hän tulee näkyvästi maan päälle. Öljymäelle, Israeliin. Silloin alkaa 1000 v valtakunta maan päällä. Siinä Kristus hallitsee. Se on rauhan aikaa. Siitä tapahtumasta, minkä muistoksi tätä helatorstaita vietetään, boit lukea Apost. teot 1:1-14.

Paanasen Pasille sydämellisiä nimipäiväonnitteluita täältä meiltäpäin!

Noustessani - myöhään - oli lämmintä 24.4 astetta. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta, jossa näkyi purjehtivan jokunen vitivalkoinen pilvenhahtuva. Tuuleskeli aikalailla. Marja-Leena oli noussut aiemmin. Leipomushommia hommaili - juhlat tulossa, näätsen.

Aamupalaa ja kahvia. Kovasti linnut koettivat syödä ruokintapaikalla - isommat ja pienemmät. Oravatkin panivat parastaan. Rusakkokin siinä nurkalla pyörähti. 

Luin Ilmestyskirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Ulkoilutin ruohonleikkuria - samalla sain itsekin ns. hyötyliikuntaa.

Laittelin Rintamaposteja kuoriin.

Söimme.

Menin kylälle. Vein Rintamapostit postiin. Osalle Rukousrintamalaisia kun se menee sillä tavalla. Jakelin myös lähettyvillä olevien rintamalaisten postilaatikoihin ja -luukkuihin osan niistä. 

Tänään oli jokin paratumis/parantamistilaisuus Saarijärvi-salissa. Sen verran mitä asiasta etsin tietoa - järjestäjän osalta - tulin siihen tulokseen, että olisko kyseessä ollut henkinen - ei hengellinen tilaisuus.

Kävin Rintamapostienvientireissulla mannilan pururadalla juostahissuttelemassa 3 km. Paluumatkalla kävin urheilukentällä 1 km kävelyllä. Vähän venyttelinkin.

Tultuani kotiin, nostin eilen Kierrätyskeskuksesta ostamani - 30 e - "stepperin" autotallista aurinkoon. Se on sellainen, jossa seisotaan ja "poljetaan" kuin askeltamalla. Vasen ja oikea jalka painuvat vuorotellen alas. Käsille on tangot, jotka menevät jalkojen tahtiin. 15 min poljeskelin

Kupillisen kahvia jälkeen kävin tekemässä uuden vastan ja laitoin saunan lämmite. Käyttelin "stepperiä" vielä toiset 15 min. Kilpakävelyyn hyvin sopivantuntuinen väline - parempi kuin kuntopyörä. Näkeepähän sitten mihin suuntaan on vaikutusta. 

Kävin saunassa käyttelemässä uutta vastaa. lehti on edellisestä kerrasta tullut jo paremmaksi vastantekoa ajatellen - ei kuitenkaan muuten kuin tällaisia yksittäisiä kappaleita. Hyvät tuoksuthan siitä kuiten tulee.

Iltapalaa ja teetä.

Tänään on tuullut koko päivän.

Siunausta!

Ps. "Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus" (Apost. teot 17:30).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti