20190523

23.5.

7.8 astetta lämmintä noustessani melko myöhään. Harmaja taivas. M-L oli jo leiponut mettäkakkuja - ja lisää niitä tuli. Aamupalaa ja kahvia. Luin Ilmestyskirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kirjoittelin kesäkuun Rukous- ja paastolauantain kutsua.

Haimme 13 jälkeen Emilian kotoa ja danielin koululta ja ajelimme neljisin Halpa-Halliin syömään. Met isommat lounasta ja lapset hampurilaiset.

Halpa-Hallilta minuty tuotiin kotiin. M-L vei Danielin koululle. Liekkö Emilia mennyt sinne vai kotiin. M-L meni vielä kylälle kauppa-asioille.

M-L:n tultua menin Mannilan pururadalle 3 km "hissuttelulle". Ripsi vähän vesiä. Sieltä tulin suoraan urheilukentälle, jossa ensin vähän venyttelin ja sitten kävelin 3.2 km.

M-L neuloi palatessani kotiin. Kuuntelimme Patmoksesta Maan ja taivaan väliltä-ohjelmaa. Evankeliumiyhdistykseen ja Lähetyshiippakuntaan kuuluvia pastoreita - yksi teologian tohtori - oli vastailemassa kysymyksiin. Teemana luterilaisuus. Vaikka paljon oli hyvääkin vastauksissa, niin kyllä osa oli sellaisia, että voi hyvänen aika! Ja ihan tosissaan oppineet aikamiehet vastailivat! Ollaan pilkuntarkkoja esim naispappeusasiassa, mutta joissakin muissa - mielestäni oikein tärkeissä asioissa - puhutaan mitä sattuu. Tietenkin se on sanottava, että niinhän se taitaa meillä kaikilla olla - emme ole ihan niin joka asiassa Raamatun linjoilla. Onneksi oli kuitenkin useita kysyjiä, jotka toivat Jumalan Sanan mukaisia kantoja esille. Vastaajien vastaukset sellaisten kysyjien kohdalla tuntuivat "melkoisilta sepittelyiltä."

Iltapalaa.

Seurasin puolueiden puheenjohtajien EU-vaalitenttiä. Samalla aina välillä MM-lätkää Suomi-Ruotsi Ilta-Lehden live-seurannasta. M-L neuloi.

"Perusohjeita uuteen elämääsi

Opettele rukoilemaan, kiittämään ja ylistämään Jumalaa (yksin ja yhdessä toisten kanssa):

"Herra, opeta meitä rukoilemaan... Niinpä Minäkin (Jeesus) sanon teille: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille annetaan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan" (Luuk. 11:9, 10).

"Totisesti, totisesti, Minä (Jeesus) sanon teille: jos te anotte jotakin Isältä, on Hän sen teille antava Minun nimessäni" (Joh. 16:23).

"Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa" (Fil. 4:6, 7).

Lue Raamattua, Jumalan Sanaa (aloita Uudesta testamentista, evankeliumeista):

"Sinun Sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun teilläni" (Ps. 119:105).

"...halatkaa niin kuin vastasyntyneet lapset Sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen" (1. Piet. 2:2).

Tunnustaudu Jeesuksen seuraajaksi ihmisten edessä (näytä värisi, saat voimaa uuteen elämääsi):

"...jokaisen, joka tunnustaa Minut (Jeesuksen) ihmisten edessä, Minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta, joka kieltää minut ihmisten edessä, sen Minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa" (Matt. 10:32, 33).

Tunnusta syntisi (Jeesukseen uskovanakin voit langeta syntiin. Silloin sinun on ensitilassa haluttava tunnustaa syntisi ja hyljätä se):

"Jos me tunnustamme syntimme, on Hän uskollinen ja vanhurskas, niin että Hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä" (1. Joh. 1:9).

"Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon" (Sananl. 28:13).

"Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi (Jeesus), joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä. Käykäämme sen tähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon avuksemme oikeaan aikaan" (Hebr. 4:15, 16).

Hakeudu Raamatulle uskolliseen seurakuntaan, kasvamaan toisten Jeesukseen uskovien ihmisten yhteydessä (paikallisseurakunnan jäsenyys on tärkeä asia jokaiselle uskoon tulleelle):

"Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua. Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa (johon kuului ehtoollisen vietto) ja rukouksissa" (Apost. t. 2:41, 42).

Lopuksi:

Toivotan sinulle hyvää matkaa Jeesuksen seurassa!

"Minä (Jeesus) tulen pian; pidä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi" (Joh. ilm. 3:11).

(Jouko Kuusjärvi: Jumalalla on sinulle asiaa, s.19-23).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti