20210501

1.5.2021.

Numerot yllä kertovat, että nyt on Vappu. Joten: Hyvää sitä! Noustessani siihen, oli maa valkoinen, ei vahvasti, mutta kuiten. Liekö kuinka paljon pakkasella ollut yöllä. Illalla, kun viimeksi vilkaisin, oli jo aika nollilla. 4.5 astetta oli lämpimällä nousun aikaan. Sininen taivas.

Aamupalaa ja kahvia. Luin Ilmestyskirjaa.

Lähettelin s-postina eilen tekemäni SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisen rukousrintaman Rintamapostin, joka oli numero 55.

"Kaivelin" blogini - Kiehisen Vuolijan Blogi - kätköistä, Jouko Kuusjärven päiväkirja, siihen aiheeseen liittyviä asioita, joka on muutamana päivänä ollut vahvasti esillä: eli liittyy lääkäri, kansanedustaja, Päivi Räsäseen ja Lähetyshiippakunnan dekaaniin, piispaksi elokuussa vihittävään, Juhana Pohjolaan. Ajattelin - kun koin vaikutusta sisimmässäni - näyttää värini vielä selkeämmin. En kyllä ole piilotellutkaan kantojani mitenkään; ovathan ne olleet luettavissa blogistani. "Kaivelin" niitä kirjoituksiani - samaa sukupuolta koskevien avioliitoista ja yhdessä asumisista - ihan fasebookia varten, siellä julkaistavaksi. En suoraan teksteinä, vaan päivämäärinä ja otsakkeina, blogista löydettäväksi. Lähinnä tekstini koskevat "vaikutusalaani", Saarijärveä - missä asun - ja täällä tapahtunutta Jumalan Sanan hylkäämistä puheena olevan asian suhteen. Sieltäpä löytyy - fasebook-seinältäni: Jouko Kalervo Kuusjärvi - tie tämän "blogisen" sivuille asioita tutkimaan. Onhan niihin paneuduttu ihan "sydämen tasolla." Raamatun - Jumalan kestävän Sanan - varmalla perustalla seisotaan!

Välillä söimme hyvät vappuruuat ja joimme kahvit.

"Kaivelu" lähimenneisyyden teksteissä jatkui.

Iltapuolella käväisivät Terhi-Marja ja Denis. Joimme kahvit mm. hyytelökakun kanssa, jonka M-L oli juuri tehnyt.

Jatkoin "kaivelua" blogissa.

Laitoin tulen takkaan.

Tuli "perekunnan vatsappiin" video, jossa Milena huristeli pienellä mönkijällä. Naapurista oli saatu sellainen menopeli. Pikku-sisko taisi juosta edellä, vai oliko pieni pyörä haarujen välissä. Isä-Timo taisi huristella Miron "mankilla." Tulipa vielä sellainenkin kuva, jossa Milena istui pieni kitara sylissään ja kitaraotteet edessään. Meinaakohan alkaa opettelemaan kitaransoittoa? Hyviä opettajiahan perheestä kyllä löytyy - isä ja iso-veli Miro. Oli siellä muitakin kuvia. Se on tämä nykyaika tämmöistä: kuvat saa hetkessä eri puolille maailmaa. Ei ollut silloin kun me olimme siellä "kotpuolessa" nuorina, eikä vähän vanhempinakaan, sellaisia mahdolliuuksia - vaan, eipä osannut kaivatakaan.

Poljeskelin kuntopyörää yli 30 min. Samalla lueskelin kirjaa. Ounastelin - kun käsin kuntoportaissa, Summassaaressa, että jalat voipi tulla kipeeksi. Siksi menin net 153 porrasta ylös alas vain viisi kertaa - kävellen - etteivät kovin kipeiksi tulisi. Vaan tulivat. Eilen tein kympin lenkin - ja se meni hyvin. Mutta illalla jalat olivat niin kipeät - pohkeiden alaosat - että ei meinannut päästä mihinkään. Tänäänkin melko kipeät. Siksi jätin lenkin väliin ja poljeskelin rauhallisesti pyörää. Joo, kyllä minä siitä venyttelystä...

Kävin saunassa.

Iltapalaa ja kahvia/maitoa.

Siunausta!

Ps. "Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itsänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta" (2. Kor. 13:5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti