20210513

13.5.2021.

 Helatorstai. Kristikunta viettää tätä päivää Jeesuksen taivaaseenastumisen muistoksi. Hän kyllä palaa takaisin maan päälle voittajana, mutta sitä ennen tapahtuu Häneen uskovien ylöstempaus, joka on se hetki, jota uskovina odotamme tapahtuvaksi. Silloin Jeesus e tule maanpäälle, vaan tempaa omansa yläilmoihin - ne, jotka ovat kuolleet Hänen ominaan ja ne, jotka ovat sillä hetkellä elossa ja Hänen omiaan.

31.3 astetta auringon puolella ylösnousun aikaan. "Ihka" sininen taivas. Vihreys on lisääntynyt parina päivänä silmissä - erityisesti koivujen lehdissä.

Aamupalaa ja kahvia oli mukava nautiskella takapihan lämmössä, linnun hentoa laulua kuunnellen - eikä johtunut vain Vuolijan kuulosta.

Takapihan puolella luin Psalmien kirjaa ja rukoilin.

Vuoleskelin "puunauloja", koivusta, lohen loimutusta varten.

Työnsin muutaman kottikärryllisen puita verkkohäkistä liiteriin.

Timo ja Pia toivat Milenan ja Minjan meille ja jatkoivat kahdestaan "omille teilleen" - menivät Julmille lammille ja muuallekin luontoon. Onhan se hyvä aviopuolisoiden sellaista harrastaa yhdessä.

M-L laittoi sopivat merisuolat neljään lohifileeseen. Laitoin tulet takapihan laavun tulipaikkaan. Jonkin ajan kuluttua naputtelin lohenpuolikkaat puunauloilla kiinni loimutustaustaan. Sitten vain "koko komeus" sopivalle "hollille" tulesta paistumaan.

Milena ja Minja leikkivät takapihalla leikkimökin "kamppeilla." Laittoivat ruokaa - vettä ja hiekkaa siinä ainakin tykötarpeina käytettiin. Emiliakin käväisi pyörällä hetken olemassa tyttöjen kanssa, kunnes lähti töihin kotiin.

Kun kalat olivat kypsyneet, olivat tytöt jo maistelemassa niitä. Näkyi maistuvan

M-L oli laittanut jo muut aterian tykötarpeet valmiiksi - pieniä tomaatteja, salaatinlehtiä, kukkakaalia ja jotain muuta kypsentämätöntä, porkkanaa ja maissia höyryssä kypsytettynä. Niiden kanssa sitten hyvää loimulohta pistelimme suihimme. Hyvin näkyi kala Milenalle ja Minjallekin maistuvan. Jälkiruuaksi omatekoista jäätelöä, jossa oli ainakin mansikkaa ja banaania. Tytöille vielä "oikeat" jätskipuikotkin. Aikuisille kahvit hyvien kierrepullien kanssa, lapsille mehut.

Tytöt jatkoivat leikkejään takapihalla auringossa. Oli lämmintä. Hellepäivä.

Työntelin muutaman kärryllisen puita liiteriin.

Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel tulivat pistäytymään. Joku heistä maisteli loimulohta.

Vein taas jonkun puukärryllisen liiteriin. Timo ja Pia saapuivat luontoreissultaan. Pääsivät laittamaan suihinsa loimulohta ja muuta purtavaa. Joimme kahvia.

Kävimme Timon kanssa saunassa. Takapihalla oli mukava vilvuutella.

Pian saunasta tulon jälkeen lähtivät Timo, Pia, Milena ja Minja kotia kohti.

Iltapalaa.

Seurasin uutisia. Gazan alueelta rakettitulitus jatkuu. Israel vastaa. Onko maasota ajan kysymys. Rukousta.

Siunausta!

Ps. "Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidess; sillä pasuna soi, ja me muutumme, ..." (1. Kor. 15:51, 52).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti