20210530

30.5.2021.

Sunnuntai. 12 astetta lämmintä klo 8. Aurinkoista. Yöllä oli viileämpää. 

Entisen Vehkalahden Pyhällössä - nykyisen Haminan - nousimme uuteen päivään. Siinä M-L:n kotitalon pihassa, asuntoautossa, niin kuin edellisenäkin aamuna.  

Aamupalaa ja kahvia autossa. Kävin tyhjentelemässä saunassa padan eilisiltaisen saunomisen jäljiltä - ettei jää "limottumaan" pataan, jos vaikka seuraavat saunojat tulevat pitkänkin ajan päästä.

Auringon paistaessa irtaannuimme yöpaikastamme. M-L keräsi isolle tielle menevän tien varresta luonnonkukkia. Kävi viemässä ne äitinsä ja isänsä, sekä mammansa ja pappansa haudalle, Myllykylän hautausmaalla, joka on ihan tien vieressä, kun Haminaan päin mentiin. Oli vielä hänen hukkuneen enonsakin hauta samassa paikassa.

Jatkoimme Haminaan, jossa menimme klo 11 alkavaan Haminan helluntaiseurakunnan tilaisuuteen. Olen palvellut sitä seurakuntaa vuodesta 1982 ensimmäisestä päivästä eteenpäin kolme vuotta pastorina - silloin vielä nimitettiin saarnaajaksi. Metsälän Esa, yksi vanhimmistoveljistä, tuli pyytämään, että jos jotain sanoisin. Niinpä kokousta juontava veli pyysikin minut heti alkulaulun jälkeen sen tekemään. Mielelläänhän sitä. Mukava oli nähdä ja tavata tuttuja ihmisiä.

Kokouksen jälkeen lähdimme aurinkoiselle tielle, suuntana ensin Pyhältö ja siitä edelleen Taavetti, Mikkeli ja Kangasniemi. Kangasniemen Teboililta ostimme jätskit. Jyväskylän kautta ajoimme Höytiälle - joka on Uuraisten aluetta - Timolle ja Pialle. Pia jo ilmoitti matkalle, että sauna on kuumenemassa. Puuhommat olleet heillä meneillään.

Mukava oli tavata reippaita tyttöjä; Milenaa ja Minjaa. Touhukkaita tyttöjä. Kävimme Timon kanssa löylyttelemässä. Hyvät olivat löylyt. Nautiskelimme kahvia ja muita pöydän antimia "saunan päälle." Sitten seurailin Milenan ja Minjan pomppimista trampoliinilla. Kyllä ne tytöt jaksavat. Ollessamme poislähdössä katselivat Timo ja Pia M-L:n Pyhällöstä mukaansa ottamia vanhoja valokuvia. Tytöt tykkäsivät olla niin kovasti asuntoauton yläpetillä, että eivät olisi millään halunneet lähteä pois.

Mekin selvisimme kotiin - taisi olla 22 maissa, ei ainakaan ennen. Olisiko rastas, joka oli alkanut rakentaa pesää autokatoksen "Takstuolin" päälle. Auton päällekin oli pesätarpeita tippunut. Sen rakennusprojektin joudumme stämään. Kantelimme tavaroita autosta sisälle. 

Iltapalaa ja teetä.

Kiitämme Jumalaa varjeluksesta ja suojeluksesta viikonloppumatkamme aikana!

Siunausta!

Ps. "Valvokaa, pysykää lujina uskossa, olkaa miehuulliset, olkaa väkevät. Kaikki, mitä teette, tapahtukoon rakkaudessa" (1. Kort. 16:13).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti