20150701

1.7.

Niin vierivi aika - heinäkuu on aloitettu. Sehän merkitsee myös sitä, että on yhden tamperelaisen huippumaalivahdin nimipäivä - sydämelliset nimpparionnittelut muutenkin mukavalle nuorelle miehelle, Aarolle, sinne Kalkun suunnalle täältä vaarilta ja mummilta!

Marja-Leena haki Emilian ja Danielin aamulla meille hoitoon. Se onkin aina hauska juttu, kun he saapuvat iloisina ja rupatellen. Ensimmäisenä tulevat yleensä minun kimppuuni kun olen vielä säbgyssä. Toisekseen, heillä on aina mukana tavarat kasseissa - leikki, ym. kamat. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Takapihan majassahan sitä taas M-L:n kanssa niitä nautittiin. Myös rukoiltiin yhdessä. Aurinko paistoi täyvveltä terältä. Emilia ja Daniel aloittivat heti leikit yhdessä huoneessa. Luin Jesajan kirjaa "huvimajassa".

Otin takapihalta "palmut" pois - ts. männyt, jotka oli sinne Danielin synttäreitä ja lassten perheiden vierailuja laitettu juhlistamaan. Niistä tuli palmuja, kun oksat sahattiin niin ylhäältä pois kun yletettiin. Myös riisutut lehtipuut otin pois majan reunamilta. Joitakin muitakin hommailuja siellä ulkona tein. Laitoi laavun tulipaikkaan tulen - mukavahan se, kun vähän savunhajua tulee nenään. Danielkin sinne tuli laavulle. Vuoleskeli jonkin aikaa.

Söimme.

Terhi-Marja haki lapset meiltä töistä tullessaan - aikaisemmin kuin normaalisti, kun menivät kylälle assioille.

Kävin kylällä minäkin asioilla - adresseja ostamassa ja varaamassa torin nuotioiltaa varten käyttöön. 

Kasailin vesakon risuja, joita tuosta meille tulevan tien varresta oli katkottu - isommat niistä karsin laavun tulipaikassa poltettavaksi. Sellaisia pieniä rapakoita, joilla saa sopivaa tulta pidetyksi esim muurinpohjan alla, kun sillä jotakin paistelee. 

Kävin urheilukentällä 7 km "kävelynomaisella" lenkillä. Ensin 2 km enemmän juoksuntapaista, km-ajoin 6.14., 5.25. Venyttelin. Muuten sillein kävelyntapaista. Seuraavaksi 2 km, km-ajoin 6.26., 5.53., Venyttelyä. 2 km, km-ajoin 5.51., 5.46. Venyttelin. Siinä vaiheessa näin yhden miehen tulleen istuskelemaan takakaarteen katsomoon. Olen häntä kesän aikana moikkaillut kentällä ollessani. Koin kehoitusta mennä hänen viereensä istuskelemaan. Niinpä menin. Juttelimme - myöskin hengellisistä asioista, mikä erityisesti tulikin mieleeni. Sain todistaa hänelle. Vastaanotto oli "hyvin nihkeää" - mutta, kannetaan häntä rukouksin taivaallisen Isän eteen. Hänenkin puolestaan Jeesus on kuollut. Hänenkin syntinsä on sovitettu. Elämänsä aikana hänenkin tärkein asiansamaan päällä on oppia tuntemaan Jeesus pelastajanaan.. Jatkoin pienen venyttelyn jälkeen viel'ä 1 km lenkkiäni, aikaan 5.42. Oli aurinkoinen sää olla kentällä - n. +21 astetta.

Istuskelin suihkun jälkeen takapihalla auringossa ja katselin kun M-L työnteli - hyötyliikuntaa - ruohonleikkuria. Keitin kahvia ja join siellä takapihanauringossa.

19:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Israel-rukousiltaan. Rautasaaren Kati johteli. 9 rukoilijaa.

Söimme iltapalaa kokouksesta kotiin tultuamme. Aurinko paistoi kauniisti matalalta takapihalle, jotenm siellä oli mukava istuskella iltapalaansa syömässä. Join pakuriteetä - M-L hopea. Siis teetä.

Saarijärven torilla on - jHs - NUOTIOILTA to.6.8. klo 18. Tänään sen sovin, kuten jo kerroinkin. Siellä on saatavilla paikalla paistettuja lettuja, samoin grillattuja makkaroita ja nokipannukahvia. Muutakin ohjelmaa on. Paneppahan jo kalenteriin - kohtrahan se on jo elokuu. Se kun nääs tuo aika vain rientää.

Tänään tulleessa RV - Ristin Voitto -lehdessä (nro 27. 2.7.2015) oli pieni juttu, joka kiinnitti huomioni, otsikolla: "Franklin Graham varoittaa presidenttiä". Juttu menee näin: "Yhdysvaltalaisten  homoavioliitoille myönteisemmiksi muuttuneet asenteet eivät ole muutos oikeaan suuntaan, evankelista Franklin Graham sanoi viime viikolla Facebook-postauksessaan.
Graham varoitti ajattelemasta, että "väärän näkeminen oikeana" olisi hyvä uutinen.
Pastori sanoi myös, että "presidentti (Obama) on johtamassa amerikkalaisia väärälle tielle, ja Jumala tulee tuomitsemaan hänet kuten myös kansamme, ellemme käänny". Graham viittasi Barack Obaman viimeviikkoiseen Gay pride -tilaisuuteen Valkoisessa talossa. Obama kiitti homoaktivistitahoja tärkeästä asenteita muokkaavasta työstä.
Asiasta uutisoi Christian Today."

Franklin Graham on evankelista Billy Grahamin poika. 

Meidänkin maamme elää kohtalonhetkiä saman asian vuoksi. Niiden - meidän - jotka ymmärtävät asian vakavuuden, on rukoiltava. Herra opeta meitä monia rukoilemaan uudella, palavalla, tavalla! Voimme myös vaikuttaa niiden tapojen kautta, mitä kullakin on käytettävissään - mm. laittamalla nimemme adressiin, jossa vastustetaan samaa sukupuolta olevien avioliittomahdollisuuden tuloa Suomeen. Tarvitaan myös niiden valtakunnan johdossa olevien - jotka vähänkin näkevät asian vakavuuden - astumista selkeästo ja voimakkaasti vastustamaan tuollaisia aikeita. Erityisesti niiden, jotka tunnustautuvat Jeesukseen uskoviksi, tulee astua ulos puolustamaan selkeästi Raamatun antamaa avioliittomallia. Pääministerimme Juha Sipilän toivon astuvan selkeästi siihen rintamaan - muutenkin kuin henkilökohtaisen vastustavan äänestyksen osalta, koskien samaa sukupuolta olevien avioliittolakia. Olisi suuriarvoinen asia, jos Jumala saisi herättää myös tässä asiassa täysin sokean arkkipiispamme - sekä samalla kannalla olevat muut piispat. Samoin seurakuntien tässä asiassa harhaantuneet työntekijät. Nimenomaan tätä asiaa emme taida pitää erityisenä kohtalonkysymyksenä maallemme - jota se kuitenkin on, mitä vakavammassa mielessä. Herra, nosta sinun antamin valtuuksin toimivia, voimakkaita profeettoja, maahamme! Profeettoja, joiden äänessä tunnistetaan sinun lähettäneen heidät! Profeettoja, jotka sanomallaan saavat monien mielen muuttumaan. Profeettoja, jotka asettavat kansamme eteen selkeän valinna - joko siunauksen tai kirouksen! Jumalan lapsina, Sanaan uskovina, Jeesuksen seuraajina, me jokainen olemme tietyllä tavalla antamassa äänemme kuulua tämän asian suhteen maassamme - tai sitten emme ole. Olemmeko? Haluammeko olla? Muuallakin, kuin kirkkiojemme ja rukoushuoneidemme seinien sisäpuolella?

Jatkan vähän myös lainauksia asiasta, josta niitä on viime aikoina ollut:

"2. Vanhemmat

Meidän pitäisi kysyä neuvoa myös vanhemmiltamme. Sananlaskuissa 6:20-22 sanotaan: "Poikani, pidä mielessäsi isäsi käskyt, älä väheksy äitisi opetusta, ... Kun kuljet, ne ovat oppaanasi." En voi sanoin kuvailla, kuinka paljon minua ovat hyödyttäneet isäni ja äitini neuvot. Vanhemmillamme on etunaan vuosien kokemus. He myös tuntevat meidät perinpohjaisesti, ja he ajttelevat meidän etuamme.
Mielestäni meidän tulee kysyä neuvoa vanhemmiltamme, vaikka he eivät tuntisi Jeesusta tai eivät olisi itse hoitaneet raha-asioitaan esimerkillisesti. Ei ole epätavallista, että lapsen ja hänen vanhempiensa välille nousee puhumattomuuden muuri. Pyytämällä neuvoa voimme osoittaa heille kunnioitusta ja rakentaa siltaa muurin yli.
Varoituksen sana: 1. Mooseksen kirjassa 2:24 sanotaan: "Mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että he tulevat yhdeksi lihaksi." Vaikka miehen ja vaimon on hyvä kysyä neuvoa vanhemmiltaan, vanhempien neuvo on alisteinen puolison neuvoille, erityisesti ristiriitatilanteissa" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Olkaa kestäväiset rukouksessa ja siinä kiittäen valvokaa" (Kol. 4:2).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti