20170201

1.2.

Siinähän se vaihtui kuukausikin. Aste pari pakkasella noustessa. Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun aamulla - ei sitä ole tällaisenkaan tiedon kirjaamiseen varmaan enää kovin pitkää aikaa. Lapset kasvavat - ja vanhat vanhenevat. Harmaa sää - mikä sekin on kyllä oikein sopiva. Minulla kuumemittari näytti 36.00. Olo ei ihan ole vielä lukeman mukainen - mutta eiköhän se tästä. Yskittelee vielä ja niistättelee. Aamupalaa ja kahvia. Luin Ilmestyskirjaa.

Tavoitteeni mukaisesti varmistin viimeisen seuraavaan kyläiltaan pyytämäni vastuunkantajan mukaanpääsyn heti aamusta. Tein julisteen ilmoittelua varten - siitä tehdään myös tarpeellinen määrä jaettavia kutsuja. Rantalan Jussin kanssa kävin skannailemassa sen mm. Tarmolle, jotka laittavat "fasebookeihin" - tällaista takametsien miehen kielenkäyttöä harrastaakseni. Vasta myöhemmin kotona huomasin, että skannausversiosta oli jäänyt tunnus: "On Yksi Nimi Ylitse muiden..." jostain syystä pois. Se kuitenkin on siinä alkuperäisessä versiossa, joten monistettaviin se tulee. Tällaisia pieniä juttuja - aikataulussaan - nämä "vaariskaevankelistan" hommat. Rukoillen ja Jumalalle tehden kuitenkin.

M-L laittoi ruokaa ja paistoi "kastettavaa" sunnuntain tilaisuudrn kahvitarjoiluun.

Kävin oikein varovaisella ja rauhallisella 8.3 km kävelyllä Tarvaalan suunnassa - -1. Koulun kohdalla - koulun ja sen aidan välissä - oli lapsia laskemassa jaloillaan, polvillaan istuallaan, peilikirkkaalla jäällä. Emilian huomattua minut kuului huuto: Vaariii! Daniel oli vähän kauempana, mutta tuli aidan viereen minut huomattuaan. Danielilla oli verinaarmu nenässään - oli siinä liukuessaan törmännyt puuhun. Mukava se on näinkin lapsenlapsia kohdata. Siinähän se on koulun kulmilla kääntöpaikkani. Käännyttyäni takaisinpäin vielä jokin sana vaihdettiin. Kun olin jo kauempana menossa, kuului kun Emilia huusi: Hei, hei vaari! Minulla meni aikaa käveleskelyyni 1 h 47 min. Kunhan että sai hiukan liikettä ja happea. Enpä ole tainnut muulloin noin hitaasti mennäkään tuota lenkkiä. Verensokeri oli kuitenkin lenkin jälkeen korkealla, vaikka se normaalitilanteessa olisi ollut alhaalla. Kehossa on koko ajan tämän taudin takia tulehdustila, joka pitää koko ajan sokeriarvot korkealla. 

Söimme paistettua kuhaa - eilen illalla Deniksen tuomaa. Fileenä. Hyvän makuinen kala. Sen kanssa oli muita hyviä tykötarpeita - ihan VHH. Ruuat olivat hyvät. Kahvit päälle.

Loikoilua sohvalla - unessakin sitä taisin olla. Netin kautta kuunneltiin Sateet-lähetystä Seinäjoen helluntaiseurakunnasta.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Jatkan parina päivänä ollutta lainailua:

"Lasten manipulaatio Ruotsin kouluissa

...Vähemmistön luoma pakkovalta

Homoseksuaaleja ihmisiä on ehkä 2-3 prosenttia väestöstä. On siten täysin kohtuutonta, että koko yhteiskunnan perustavaa laatua olevia arvoja ja normeja näin rukataan tämän joukon toimesta tavalla joka sotii tervettä maalaisjärkeä ja perinteistä kristinoppia vastaan. Tuntuu todella mauttomalle, että jopa 2-3 vuotiaat lapset alistetaan tällaiselle manipulaatiolle. Lopputulos ei voi olla muuta kuin sekavuuden lisääntyminen koko yhteiskunnassa. Tuntuisi erityisen ikävältä todeta jonkun keskinkertaisen häiriintyneen pedagogin manipuloivan lasta ilman että voit tehdä mitään! Näin on nyt käymässä Ruotsissa. 
Tällaisten prosessien johdosta koko yhteiskunta "seksualisoituu". Tietysti tätä edesauttaa myös u-tuben, elokuvien ja keltaisen lehdistön tarjonta. Moderni Sherlock Holmes ja Watsonkaan eivät ole välttynyt homospekulaatioilta uudessa tv-sarjassa. Ruotsin kirkossa ei enää osata tehdä eroa eroottisen rakkauden jas jumalallisen rakkauden välillä: "All kärlek är bra kärlek". Myös Suomessa erityisesti monet humanistiset naispapit luulevat naivisti, että kaikki rakkaus on automaattisesti hyvää ja Jumalan lahjaa" (Esirukoilijoiden ystäväkirje, Lemlandin Rukous- ja kurssikeskuksen yhteiskristillinen julkaisu, talvi 2017. s. 3). Jatkan - jHs.

Siunausta!

"...älkää antako perkeleelle sijaa" (Ef. 4:27).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti