20180911

11.9.

Minun kun piti eiliten lähettää tässä blogissa sydämelliset nimipäiväonnittelut Porrassalmen Kaleville, mutta niin se vain jäi pois. Laitampa tässä. Laitettu.

Tänään nousin hyvissä ajoin. 14.3 astetta lämmintä. Taivas oli harmaa. Tuuleskelikin. Aamupalaa ja kahvia. 

Lähdin ajelemaan Höytiälle, Timolle. Samalla vein Emilian ja danielin pyörineen kouluun. Menin Timolle sirkkelöimään losoja - niinkuin Lapissa sahauspintoja kutsutaan. No, en tiedä ihanko joka puolella Lappia. Harmaata oli, mutta ei satanut. Oikein mukava sää lounaaseen asti - siis ruokailuun. Huomasin, kun nostin pääni sahaushommasta, että pieni tyttö seisoi siinä lähellä. Milena oli tullut vaaria hakemaan syömään. Ääntähän sitä ei kuule sahatessa kun on kuulosuojaimet päässä. Milena siinä seisoi naama naurussa ja kädessä kaksi pahvilappua. Antoi ne minulle ja pyysi viemään toisen mummille. Toisessa oli mummin kuva ja toisessa vaarin kuva. Minun kortissa luki: Mukava kun tulit. No, eihän Milena oikeesti vielä osaa kirjoittaa, mutta hän sanoi mitä siinä lukee - ja olihan siinä kirjoitusta.

Söimme hyvät ruuat ja joimme hyvät kahvit - äiti-Pia, Milena ja vaari. Minja-sisko nukkui parvekkeella. No, eihän se oikea nimi ole parveke, mutta kun en muista sitä oikeaa nimeä

Ruuan jälkeen jatkoin pintojen pätkimistä. Alkoi vähän tihkuttelemaan. Hain pressun ja peittelin kuorman, jonka olin sahannut peräkässyyn. Peitin samalla pressulla myös pätkittyjen puiden kasan. Puut olivat hyvin kuivia. Sitten alkoi tulla vettä oikein solkenaan. Ennätin kastua, mutta eipä se mitään. Laitoin Timon valmiiksi laittaman sadetakin kastuneen puseron päälle. Tuli mukavan lämmin olo. Ja nopeasti kuivuikin se alimmainen pusero lämmön vaikutuksesta. Housutkin kastuivat läpimäriksi, mutta sateen tauottua kuivuivat jalassa nopeasti.

Kun Timo tuli töistä tulivat autolla pellonreunaan minua hakemaan syömään. Niimpä taas söimme ja joimme kahvia - no, eihän sitä kaikki, sitä kahvia.

Ruuan jälkeen jatkoin vielä sahausta tuonne liki 18.30. Sitten peittelin pätkityt puut ja lähdin ajelemaan kotia kohti.

M-L oli opaistanut lettuja - oli itsellä alkanut niin mieli tekemään. Niinpä minäkin sitten pistelin kahvin kanssa niitä suihini - vaikka eihän minun pitäisi.

Siunausta!

Ps. "Autuaat ne, joiden rikokset ovat anteeksiannetut ja joiden synnit ovat peitetyt! Autuas se mies, jolle Herra ei lue syntiä" (Room. 4:7,8).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti