20180907

7.9.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Miro Timonpojalle, Höytiän kuusikkoon, täältä vaarilta ja mummilta.

Perjantaissa, siinähän sitä mennään. 14.1 astetta lämmintä. auringon puolella - vaikka aurinko ei kyllä näkynytkään. Taivas oli harmaa. Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun. Aamupalaa ja kahvia. Luin Matteuksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Rukoushetken jälkeen menin halkomaan puita - kirveellä - Terhi-Marjan ja Deniksen pihaan. Aurinkokin alkoi paistamaan. Teksitiviesteillä olimme veljeni, Heimon, kanssa yhteydessä.

12 maissa kävin hakemassa Emilian ja Danielin koulusta meille. Ohimennessä otimme peräkärryn heidän pihastaan perään. 

Söin ja join kahvia.

Menimme Danielin kanssa tekemään kalustokuorman peräkärryyn rukoushuoneen varastolle. Telttapenkit, tuoleja, pöytiä, ym. monenlaista kärry täyteen. Jäntevä mioehenalku on Daniel - homma kävi vähintään yhtäö hyvin kuin vanhemmiltakin.

Toin kärryn meille. Daniel käveli risteyksestä kotikulmilleen. Emilia oli meillä. M-L paisteli gluteenittomia lettuja nuotioiltaan - sellaisiakin kaipaavia kun aina on. Hän oli laittanut jo tarvikkeet kasseihin ja kylmälaukkuihin, tehnyt lettutaiki8nat, jne.

16:ksi menimme Saarijärven toirille Syystulet kutsuvat - NUOTIOILTAAN. Musiikkiryhmä oli jo virittelemässä äänentoistoa paikoilleen. Aurinko paistoi. n. 20 astetta lämmintä. Lehtomäen Matti tuli kohta myös peräkärryineen ja kalustoineen: kaasugrilli, jolla grillataan makkaroita, iso n. 5 letun, kaasulla toimiva, lettupannu ja paistokoju. Laitoimme penkit paikoilleen, sekä kokoontaitettavat lasiset pöydät ja taittuvat tuolit. Matti ja M-L laittoivat pasitokojun tykötarpeineen käyttökuntoon. Musiikkiryhmä alkoi soittaa ja laulaa saatuaan "vermeet" paikoilleen. Kuulijoita oli jo silloin aikalailla. Humpin Lauri toi nuotioalustan ja puut. Pian virisi iloinen nuotio keskelle toria luomaan mukavaa tunnelmaa. 
Nuotioilta alkoi klo 18. Juonsin sen. Musiikkiryhmä oli hyvä. Siinä olivat: Jouko Reenilä, kitara ja laulu, Jussi Rautanen, basso ja laulu, Tero Haapala, rummut. Musiikkiryhmä juonteli omaa osuuttaan mukavan juohevasti. Välillä puhuin lyhyesti, mutta en oikein puheenomaisesti. Jossain vaiheessa pyysin Rautasaaren Vesaa käyttämään todistuspuheenvuoron, jota ei ollut etukäteen sovittu. Vesalla on erinomainen kyky heittäytyä tilanteeseen. Todistus sopi iltaan erinomaisesti. Illassa annettiin selkeä mahdollisuus ottaa jeesus vastaan elämäänsä. Tarjoilu toimi koko tilaisuuden ajan, vapaaehtoisella maksulla. Tarjolla oli nokipannukahvia, lettuja ja makkaroita. Parkkosen Henri keitteli nokipannukahveja. Kuzminin Denis grillasi makkaroita. Lehtomäen matti paisteli lettuja - taikinaa oli kolme ämpärillistä. kaikki meni. M-L tarjoili lettuja ihmisille. Väkeä oli runsaasti - ja monenlaista. Paljon sellaisia, jotka eivät astu rukoushuoneen kynnyksen yli. Kun kävelin ja katselin, niin iloitsin. Joku sanoi, ettei ole koskaan ollut näin paljon ihmisiä. Olemmekohan nyt 4-5 v ajan pitäneet torilla nuotioiltoja - vai joko kauemmin. Iloitsin kun minun sukuuni kuuluva avioparikin oli tullut iltaan - kutsustani. Kannattaa kutsua ja ilmoittaa. Tähän tilaisuuteen oli jaettu kutsuja, kahdessa lehdessä oli pieni juttu, yhdessä maksullinen ilmoitus, netissä oli "juliste" parilla facebook-seinällä, samoin blogissani. Olen Jumalalle kiitollinen illasta! Kiitän myös kaikkia erilaisissa vastuissa olleita! Trio Jouko, Jussi ja Tero olivat hyvin keskeisessä osassa. Kiitos! Täytyi taas ihmetellä sitä ripeyttä ja alttiutta, jolla "leiri" purettiin. Deniksen, Henrin ja M-L:n kanssa kävimme viemässä penkit, ym. kaluston rukoushuoneen varastoon. Musiikkiryhmä samoin äänentoistolaitteen rukoushuoneelle.

Kotona kuitenkin vielä iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille" (Tiit. 2:11)..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti