20180929

29.9.

Leppoisaa lauantaita! Turusen Mikalle, entiselle pastorillemme, sydämellisiä nimipäiväonnitteluita, vierlä tässäkin, sinne Lappeenrantaan, täältä meijjän suunnalta! Kun oikein myöhään sängystä kömmittiin tähän päivään, niin oli auringon puolella jo 7.7 astetta lämmintä. Sininen taivas. Isoja ja värikkäitä vaahteranlehtiä etupihalla kauniina mattona.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Markuksen evankeliumia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

13:ksi veimme Danielin ja Emilian lasten leiripäivään, rukoushuoneelle. Terhi-Marja oli mennyt sinne jo aiemmin. Jatkoimme Mannilan männikön pururadalle, jossa minä juosta hissuttelin 6 km ja M-L käveli sauvakävelyä oman lenkkinsä, omalla vauhdillaan. Ja aurinko paistoi. 

M-L kävi kaupassa, jonka jälkeen jatkoimme - minulla paita märkänä - Halpa.Halliin syömään.

Palattuamme kotiin laitoin tulen takkaan loimottelemaan.

Tein yksinkertaisen kutsun/julisteen Sunnuntaijuhlasta - 21.10. klo 11 - jossa komiseurakunnan pastori, Daniil Popov, Komin tasavallasta puhuu.

Kävimme M-L:n kanssa saunan löyöyissä.

Iltapalaa ja teetä.

"Koti on keskeinen hengellinen yksikkö. Jos joku arvostelee asioita julkisesti, hän luultavasti puhuu vielä kriittisemmin kotona. Jos joku haluaa hallita julkisesti, hän yleensä haluaa saada oman tahtonsa läpi myös kotona. Ihminen, joka aiheuttaa kitkaa julkisesti, yleensä kotonaan haavoittaa muita terävillä huomautuksilla. Ihminen, joka myrkyttää seurakunnan puheillaan, yleensä myrkyttää myös kotinsa ilmapiirin" (Wesley L. Duewel, Jumalan voimaa, Aika Oy 2000, s. 136, 137).

Siunausta!

Ps. "Siunatkaa vainoojianne, siunatkaa, älkääkä kirotko" (Room. 12:14).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti