20180906

6.9.

15.2 astetta lämmintä noustessani. Taivas oli harmaa. Aamupalaa ja kahvia. Luin Matteuksen evankeliumia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Menin halkomaan puita "Terhien" pihaan. Lämmintä. Aurinko alkoi paistella siniseltä taivaalta työjelyn aikana. Sellaista vähän reipasta työtahtia pitelin - että paita vähän kosteana kuitenkin. Kun Emilia polkaisi koulusta kotiin, lähdin syömään kotiin.

Syönnin jälkeen menimme M-L:n kanssa kylälle ostamaan huomiseen nuotioiltaan tarvikkeita - ja niitähän olikin aikamoinen määrä, että ei tar5vitse sanoa kenellekään "eioota".

Kotiuduttuamme menin takaisin puita halkomaan. Otin mukaan repun, jossa minulla on mustapannu, yms. Pannujauhatusta M-L vähän jauhoi pavuista mukaan. Tein tulen "Terhien" pihan tulipaikkaan ja laitoin mustan pannun kiehumaan. Emilia ja kaverityttönsä naapurista olivat mukana nuotiolla. Muutaman pöllin ennätin halkoa, ennenkuin sai heittää höystöt pannuun. Korppukahvit joimme - Emiliakin maitokahvit. Hyvällehän ne maistuivat. Sitten vaan kirveen varteen ja pöllejä halki ja kehikkoon. Deniskin saapui töistä ja sai nuotiokahvit. Alkoi sitten sahailla sirkkelillä puita poikki. 

Tultuani puuhommkista kotiin otin ruohonleikkurin esille ja työntelin pihan. Aurinkokin paistoi.

Ennätin lukea muutaman sivun kirjaa ennenkuin menimme M-L:n kanssa terhi-Marjalle. Denis pyyteli jo aiemmin saunaan. Hänen kanssaan saunoimme. T-M siellä taisi leipoilla huomista tyttökerhoa varten.

Kotona iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut - että tekin niin rakastatte toisianne. Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus" (Joh. 13:34-25).

Seuraava "juliste" vielä viimeisen kerran tähän näkyville. 
Huomenna on sitten se "H-hetki torilla.
Tule sinne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti