20180930

30.9.

Millainen esikuva olen perheessäni, koulussani, sisaruksilleni, lapsilleni, työpaikallani, elämässäni? Ohjaako esimerkkini mukautumaan tämän maailman mukaan, vai Jumalan Sanan mukaan? Joskus antamamme mallit johtavat toisia poluille, joista heidän on vaikea palata elävään uskonelämään. Jumalan tahto meihin kaikkiin Jeesukseen uskoviin nähden on se, että voisimme olla hengessä palavia. Onko elämässämme asioita, jotka vievät meitä ja kauttamme muita toiseen suuntaan?

Niin olemme eläneet syyskuunkin lopuilleen - vajaat kolme tuntia jäljellä.

6.5 astetta lämmintä noustessani suhteellisen hyvissä ajoin. Vähän harmaata. Joimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Markuksen evankeliumia.

10:ksi menimme helluntairukoushuoneen alakertaan rukoushetkeen. Haimme Salmen mukaan. neljä henkeä.

11 alkoi tilaisuus yläkerrassa. Sven Loosen johteli. Hän puhuikin ja johteli erilaisten aiheiden puolesta rukoukseen. Maju Aho, Inkeri Riihinen ja Jussi Rautanen johtelivat lauluihin. Saarnan piti Jukka Oittinen - saimme uutta ajateltavaa lopunaikojen tapahtumista. Ja tämä ei ole negatiivinen ilmaisu. Alakerta oli eilisen lasten leiripäivän jälkeen kuin lehtimaja - josta siellä oli ollut puhetta, niinkuin tämän päivän saarnassakin. Olemme tottuneet niin kahvitarjoiluun tai lounaaseen tilaisuuden jälkeen, että tuntui erikoiselta kun sellaista ei nyt ollutkaan. Sitä ihminen tottuu kaikernlaisiin asioihin - jopa pitämään itsestäänselvyytenä erilaisia asioita.

Tultuamme kotiin pitikin sitten juoda ne kirkkokahvit - lämmitellä aamullista. M-L laittoi ruokaa. Kohtapa söimmekin fileerattuja ahvenia, höyrystimessä kypsytettyjä lanttu ja porkkanasuikaleita, päälle voisulaa, jossa on purjoa seassa, salaatia, paprikaa, kurkkua, jälkiruuaksi raikasta mustikkarahkaa.

Kävimme M-L:n kanssa sauvakävelemässä - 2.6 km - 48 min - Tarvaalan luontopolulla, tuolla joenvarressa. jatkoimme pellon- ja kosteikon reunoja. Lopuksi pyörätietä. Aurinko paistoi syksyisen mukavasti.

Kotiuduttuamme laitoin takkaan tulen.

Emilia soitti saunaan. Menin. Deniksen kanssa saunoimme. Taivas tähdessä.

Tultuani kotiin teki M-L mannapuuroa - alkoi vuolijan mieli sitä niin tehdä. Hyvälle se maistuikin karppisokerin, kanelin ja maidon kanssa.

"Tarvitsemme yhteyttä, jos haluamme nähdä todellisen herätyksen. Yhteys on välttämätöntä, jos haluamme nähdä rukousvastauksia, hengellistä kirkkautta ja Jumalan kunniaa. Hengellinen yhteys ei ole ylellisyyttä, jota saadaan taivaallisesta tavaratalosta. Se on olennainen osa päivittäistä elämää. Ihmisten välinen yhteys ei toimi, ellei sen eteen tehdä työtä" (Wesley L Duewel, Jumalan voimaa, Aika Oy Kristilliset kirjat 2000, s. 136).

Siunausta!

Ps. "Olkaa keskenänne yksimieliset. Älkää korkeita mielitelkö, vaan tyytykää alhaisiin oloihin. Älkää olko itsemielestänne viisaita" (Room. 12:16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti