20191019

19.10.

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut Minjalle, täyttäessäsi 2 v. 7.10., mutta tänään vietettiin synttäreitä. Yhtä sydämellisiä onnitteluita äiti-Pialle täyttäessäsi tänään vuosia - ja netkin synttärit vietettiin tänään!

7.6 asteen lämpöön saimme nousta tänäö aamuna. Ulkona oli harmaata. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. luin sananlaskujen kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

M-L meni kylälle kauppa-asioille naapurin kanssa.

10 jälkeen menin lenkille. M-L ajeli lähellä kotia kylältä kotiinpäin. Kävelin keskustaan - samalla vein lainassa olleen avaimen Tuulalle. Siellä olivat Israelilaisten tanssien opettelut käynnissä. Näkyi olevan runsaasti opettelevia. Kävelin takaisin kotiin - mennen tullen satoi reippaasti vettä. Kasteli. Olikohan tuo lenkki nyt hyötyliikuntaa kun kävin palauttamassa avaimen ja tein sen kävellen. Lenkille tuli mittaa n. 9.7 km. Yli 8 astetta lämmintä.

Tultuani kotiin kiersin saunan kiukaan kuumenemaan. M-L  oli leipomassa suolaista tämän päivän synttäreille. 

Söimme ja joimme kahvia.

Kävin löylyissä.

14 jälkeen lähdimme ajelemaan M-L:n kanssa kohti Häytiää, naapurikunnassa. Klo 15 siellä - Timolla - alkoivat Milenan 2 v synttärit, sekä Pian ...v synttärit - eihän sitä nyt naisen ikää saa sanoa, tytön kyllä. Juhlimassa olivat Timon, Pian, Miron ja Milenan lisäksi, Raija-mamma, Tero, Anneli, Rasmus a Oliver, sekä Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel, ynnä met: mummi ja vaari. Mukava oli pientä Minjaa seurailla kauniissa mekossaan juhlien sankarittarena - no, kyllähän äitikin... Lahjojakin tuli. Onnittelulaulut lauloimme Timon kitaran säestyksellä molemmille. Ovathan ne ainutkertaisia, ohitse - nopeasti - kiitäviä hetkiä nuot lapsuuden ajat ja synttäreiden vietot. Siksi ne ovat niin tärkeitä. Ei niitä loputtomiin vietetä. Oli mukava yhteen kokoontuminen tänäänkin herkkuineen kaikkineen. Muun kukkuraksi saimme käydä vielä hyvässä mökin saunassa Timon ja Deniksen kanssa - vaikka olinkin jo kerran tänään saunonut. Mutta, eihän lisä pahaa tee kuin selkäänannossa, selkäsaunassa. Saunan jälkeen vielä vähän kahvia ja suuhunpantavaa ja sitten kotia kohti.

20 jälkeen olimme kotona. Raija-mamma tuli kyydissämme kotiin myös.

Joimme teetä ja söimme ruisleipää sen kanssa. Leivän saimme Timolta nyt käydessämme. Oli itse sen tehnyt. Tulikin kuva kun sitä leivottiin. Timo, Milena ja Minja siinä olivat pöydän ääressä leipomishommissa. Sivumennen sanoen: Oli kyllä hyvää leipää.

Sellaista vanhusten - ja vähän muidenkin - elämään tänään. Huomenna sitten vaan itsekukin kirkkoon, rukoushuoneeseen, tai mikä huone sen nyt sattuukaan olemaan, missä sitä Herran Sanaa kuunnellaan. Minulla on puhumisvastuu klo 11 Saarijärven helluntaiseurakunnan rukoushuoneella - vaikkei sitä missään ole ilmoitettukaan - ja klo 16 Saarijärven One Way-seurakunnassa. En aio puhua molemmissa samasta aiheesta.

Timolla kuuluu olevan musiikkivastuu huomisessa Uuraisten helluntaiseurakunnan kokoontumisessa.

Siunausta!

Ps. "Herra olkoon sinun henkesi kanssa. Armo olkoon teidän kanssanne" (2. Tim. 4:22).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti