20201221

21.12.2020.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut täältä meiltäpäin Bogmanin Tuomolle, Ruuttusen Tuomolle, Tuomo Salmelle, Tuomas-Antti Salmelle, ja Tuomas Paanaselle!

Se oli tänään lyhyt päivä - Talvipäivänseisaus. Päivä alkaa pitenemään. 4.0 astetta oli lämmintä myöhäisen nousun aikaan. Satoi vettä. lumet olivat hävinneet.

Denis soitti, että otammeko me joulukuusen? Oli menossa sellaiseen paikkaan, josta sellaisen saa. No, ilman muutahan sitä, kuusi pitää saada seisoimaan permannolle. Olin ajatellut tänään katsella meijjän permannolle kuusen, mutta ei tarvinnutkaan, kun se luvattiin tuoda. 

Aamupalaa ja kahvia. Luin Roomalaiskirjettä. Rukousta. M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Lueskelin kirjaa.

Ruokaa ja kahvia.

Kävin urheilukentällä 10 km kävely/rukouslenkillä. Rata oli täysin sula. Satoi vettä, että ropisi.Olisi voinut laulaa joululaulua: No, onkos tullut kesä, nyt talven keskelle. Sitä talvea ei nyt kyllä ole vielä tullut, mutta olihan lunta vähän aikaa. Käveleskellessäni loppuja kentällä, alkoi viskellä isohkoja räntähiutaleita. Vähän vaille 10 virstaa tepsuttelin tänään. Ihan vaan, ko toisessa joululaulussa sanotaan, että "ruuna, virsta vielä, tepsuttele pois..." Suomalainen virsta - oltava tarkkana tuon sanan kanssa - on himpun yli 1060 m. Venäläinen ja ruotsalainen virsta olivat taas molemmat eri mittaisia. Noinhan se lapsellisen miehen mieli assosioi. Vai, pitäisikö paremminkin sanoa, että - niinkuin Päätalon Kassu - humeeti sassaroi. 

Laitoin takkaan tulen.

Kävin saunassa. M-L vielä käväisi kylällä "kaapassa."

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasin uutisia.

Lisää iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "Mutta teille, jotka kuulette, minä sanon: Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat. Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat. Rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä parjaavat" (Luuk. 6:27, 28).

Tuollaisia asioita voisimme laittaa harjoitukseen.

Muutes: Meillä on kinkku uunissa - eiköhän sen pian tuoksuistakin jo huomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti