20201209

9.12.2020.

HENGELLISEN TYÖN TEKIJÖILLÄ ON TÄRKEÄ ASEMA JUMALAN VALTAKUNNAN TYÖSSÄ.

Lainaan tähän tekstiäni:

"RUKOUS SANAA JULISTAVIEN PUOLESTA 

Apostoli Paavali tarvitsi sananjulistajan tehtävässään uskovien esirukousta: "Veljet rukoilkaa meidän edestämme" (1. Tess. 5:25). Edelleen hän pyytää: "Sitten vielä, veljet, rukoilkaa meidän edestämme, että Herran sana nopeasti leviäisi ja tulisi kirkastetuksi muuallakin niin kuin teidän keskuudessanne..." (2. Tess. 3:1). Näinkin hän pyytää: "...rukoillen samalla meidänkin edestämme, että Jumala avaisi meille sanan oven puhuaksemme Kristuksen salaisuutta..., että minä sen ilmoittaisin, niin kuin minun tulee puhua" (Kol. 4:3). Ja vielä hän pyytää: "...ja minunkin puolestani, että minulle, kun suuni avaan, annettaisiin oikeat sanat rohkeasti julistaakseni evankeliumin salaisuutta..., että minä siitä rohkeasti puhuisin, niin kuin minun puhua tulee" (Ef. 6:19, 20).

Edellä lukemamme jakeet kertovat meille selvästi sen, että sananjulistajat tarvitsevat paljon rukouksiamme. Rukoilkaamme heidän puolestaan! Rukoilkaamme omien seurakuntiemme työntekijöiden - sekä kaikkien muidenkin seurakuntien työntekijöiden - puolesta! Rukoilkaamme kotimaassamme -sekä lähetyskentillä - toimivien sananjulistajien puolesta! Muistakaamme koko maailman sananjulistajia rukouksissamme! Älkäämme unohtako rukoilla sananjulistajien puolesta! Rukouksistamme heidän puolestaan kasvaa suuri siunauksen virta" (Jouko Kuusjärvi, Sytykkeitä Rukouselämään 1. 2010, s. 103, 104). 

Jumalan valtakunnan työssä on monenlaisia työntekijöitä tehtävänimikkeiltään, ja muutenkin. Yhteistä heille kaikille on se, että he tekevät hengellistä työtä Jumalan valtakunnan menestykseksi. Kaikkein keskeisin asia heidän elämässään on, että ihmiset voisivat löytää evankeliumin kautta yhteyden Jumalaan ja olla kerran taivaasssa.

Haluan seuraavassa lyhyesti ryhmitellä tällaisia hengellistä työtä tekeviä, hahmottaaksemme asiaa paremmin ja muistaaksemme heitä rukouksissamme - sillä rukous on aina ensimmäinen ja jatkuva asia Jumalan valtakunnan työssä ja kaikessa:

Seurakuntien, herätysliikkeiden, kirkkokuntien ja hengellistä työtä tekevien järjestöjen päätoimiset työntekijät.

Tällaisten Jumalan valtakunnan työtä tekevien ihmisten merkitys on erittäin suuri - positiivisesti tai negatiivisesti.Osa heistä on Jumalan kutsumia tehtäväänsä, osa ei. Kaikki heistä eivät ole edes uskossa. Kaikkien puolesta meidän kuitenkin tulee rukoilla, sillä Jumala voi pelastaa sellaisenkin hengellistä työtä tekevän, joka ei ole uskossa Jeesukseen. Onhan siitä esimerkkejä. Meidän tulee rukoilla Jumalan johdatusta ja Pyhän Hengen täyteyttä kaikille päätoimisille työntekijöille. Rukoustemme kautta Herra voi uudistaa, varjella ja viedä heitä eteenpäin. Teemme väärin, jos uskovina vain etsimme heistä virheitä ja arvostelemme. Tämä ei merkitse sitä, että silloin kun he poikkeavat Jumalan sanasta, ettemmekö puuttuisi asiaan. Se on velvollisuutemme Sanan mukaan - vaikkemme siitä "irtopisteitä" saisikaan. Päätoimisiin hengellisiin tehtäviin asetetuilla voi olla hyvinkin kovia taisteluita: riittämättömyyden tunnetta, ristiriitoja perheessä, tai yhteisössään, taisteluita ja kiusauksia oman lihansa kanssa, saatanan hyökkäyksiä, maailman houkutuksia, elämän tärkeysjärjestyksien hallinta-ongelmia, terveyteen liittyviä- ,ym, monenlaisia asioita. Osa tällaisista työntekijöistä tulkitsee Jumalan Sanaa väärin. Heille meidän on rukoiltava mielenmuutosta ja sen julkituomista. Pyydetään, että Pyhä Henki johdattaa heidän rukouselämäänsä ja Sanan lukuaan. Rukoillaan päätoimisille työntekijöille Jumalan siunausta heidän työhönsä ja elämäänsä.

Seurakuntien, herätysliikkeiden, kirkkokuntien ja hengellistä työtä tekevien järjestöjen vapaaehtoiset työntekijät.

Mikä valtava voimavara he kaikki ovatkaan Jumalan valtakunnan työssä! Heitä on lasten- ja nuorten parissa tekemässä työtä. Aikuis-ikäisten ja vanhusten parissa. Laitoksissa. Lähetystyössä. Diakoniatyössä. Seurakuntien vanhimmistoissa. Luottamuselimissä. Toimikunnissa. Johtoryhmissä. Evankeliointityössä. Musiikkityössä. Rukoustyössä. Perhetyössä. Avioliittotyössä. Todistajan tehtävässä. Sielunhoitotyössä. Tätähän voisimme jatkaa - ja sanoa lyhyemminkin. Mutta, yhtä kaikiki, he tarvitsevat esirukouksiamme! He tarvitsevat Jumalan antamaa näkyä tehtävästään. Useat heistä tarvitsevat pelastusta, sillä jokainen heistä ei ole uskossa Jeesukseen. He tarvitsevat voimaa ja kestävyyttä. Rukoilkaamme heille Pyhän Hengen täyteyttä, -uudistusta ja -johdatusta. Saamme rukoilla heille sopusointua ja prioritettien hallintaa elämän monien haasteiden keskellä. Rukoillaan myös heidänkin perheittensä puolesta. Muistetaan, että he - niin kuin mekin - olemme ihmisiä, joita vastaan ja kohtaan sielujemme vihollinen hyökkää, koettaen langettaa ja suistaa sivuraiteelle. Tämä maailmakin heitä viettelee ja oma liha houkuttelee. Pyydetään siunausta heidän rukouselämäänsä ja aikaa viipyä Sanan äärellä.

Seurakuntien, herätysliikkeiden, kirkkokuntien ja hengellistä työtä tekevien järjestöjen eläkkeellä olevat työntekijät. 

Pysähtyessämme ajattelemaan niiden pitkään Jumalan valtakunnantyössä olleidän ihmisten määrää ja kokemusta, niin emme varmaankaan ole heitä heti "sysäämässä sivuraiteelle." En usko, että näin ajatellaankaan. On kuitenkin hyvä huomata tämä asia. Näissä ihmisissä on valtava voimavara hengellistä työtä ajatellen. Eläkkeelle jäännin myötä on saanut tietyt "valjaat" heittää pois päältään, mutta - uskon niin - että Jumalan valtakunnan työn "valjaita" ei heitetä koskaan pois. Vasta sen jälkeen, kun uskomme vaihtuu näkemiseen, niin tapahtuu. Monissa meissä eläkeläisissäkin - niiunkuin kenties kaikissa ihmisissä - on omat heikkoutemme, mutta voimme kuitenkin palvella "jossakin muurinaukossa" Jumalaa. Meidän eläkkeellä olevien on itsekin hyvä ajatella, että voimme vielä käyttää loppuelämämme Herran palvelukseen. Esimerekiksi täällä meillä Saarijärvellä on useita päätoimisesta hengellisen työn tehtävästä eläkkeelle jääneitä henkilöitä, jotka voimme antautua Jumalan käyttöön asioissa, jotka Hän on meille tarkoittanut. Saamme oikein rukoilla sitä kohdallemme; jopa sanoa: Herra, tässä on tämä minun loppuelämäni! Tapahtukoon sinun tahtosi. Rukoilkaamme eläkkeellä olevien työntekijöiden puolesta! Pyytäkäämme heille siunausta ja johdatusta! Siunatkaamme heitä ja rukoilkaamme Pyhän Hengen täyteyttä, uskon uudistusta, terveyttä! Niin, ja elävyyttä heidän rukouselämäänsä, Sanan lukuhetkiinsä ja perhe-elämäänsä"

Siunausta!

Jouko Kuuysjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

_______________________

Sydämelliuset nimipäiväonnittelut täältä "meijjän horisontista" Anne Hyppöselle, Anne Hokkaselle ja Anne Lähteiselle!

Nousun aikaan - joka ei kohdallani tapahtunut varahin - oli pakkasella 2.) astetta. Taivas oli harmaa ja maa hallava.

M-L kävi 8:ksi viemässä Emilian ja Danielin kouluun. 

Aamupalaa ja kahvia. Luin Roomalaiskirjettä. Rukousta.

M-L haki Danielin ja Emilian koulusta 14 maissa. Samalla "kääppäisi kaapassa."

Kävin hämänpimeällä urheilukentällä 5 km rukous/kävelylenkillä. N. 11 min/km-vauhdilla hissukseen käpöttelin. 3 astetta pakkasta.

Laitoin tulen takkaan.

Kävin saunassa.

Saunakahvit hyvän, kotona tehdyn, wienerin kanssa.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasin uutisia.

Kirjoittelin yllä olevan kirjoituksen - kun "laski sydämelle."

Siunausta!

Ps. "Hän antoi toiset apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi tehdäkseen pyhät valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen" (Ef. 4:11, 12).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti