20201230

30.12.2020.

Hupenevat nämä tämän vuoden päivät. Hyvin menevät vähiin ennenkuin loppuvat. Niinhän se, tässä elämässä - varsinkin tällä iällä. Vähenevät vuodet, kuukaudet, päivät ja hetket - kerran loppuen. Tämä ei kuitenkaan ole kokonainen totuus. Kun aikamme päivät täällä maiden päällä loppuvat Jeesukseen uskovina ihmisinä, siirrymme sinne, missä aikaa ei enää ole, sillä elämä jatkuu iankaikkisesti Jumalan taivaassa. Sinne. Odota suuria. Tavoita taivasta. Viimeiset lauseet Timon laulusta, joka putkahti mieleen, eli ajatukseen.

Keskiviikko. Arkipäiviä "joulujen välillä" - vanhan ja uuden - elämme. Ei kuitenkaan tunnu arjelta, vaan kuin joululta. Kotipuolessa puhuttiin "uuvvesta joulusta" kun tarkoitettiin Uudenvuoden vaihdetta.

Noustessa - ei aikaisin - oli 1.3 astetta miinuksella. Se on Taavetin päivä. Yksi Taavetti löytyy meijjänkin suvusta; äitini isän isä - eli "äijjin" pappa. Kenties hänen nimensä sanottiin "Taavet", taikka "Tuavetti." En tuota muista tarkkaan; miten se äiti hänen nimensä sanoi. Sieltä se "kunnanviraston" seinältä - kuulemma - tämän Taavetin kuva löytyy. Kunnanisiä sanovat hänen olleen. Lienen lukenutkin jostakin.

Aamupalaa ja kahvia. Luin 1. Korinttolaiskirjettä.

Radio Patmoksesta tuli klo 12 esirukousohyjelma "Suomi rukoilee", joka oli tänään "special"-sellainen; kesti 2 tuntia. Tuli seurattua. Useita rukoilijoita "langan päässä", vaikka eihän niitä lankoja enää olekaan.

Tein pihaladulla 1 h 15 min. hiihtelyn. Lunta oli tullut "jonniivverran" lisää. Hieman hiihtelyn aikanakin. M-L kävi kylällä asioilla.

Ruokaa ja kahvia.

Kävin katsomassa "Terhien" pihassa kun Denis ja Daniel pystyttivät laavua. Riuvutt pystyyn kotamallisesti ja pressu päälle. 

Palattuani laitoin tulen takkaan.

Lueskelin kirjaa.

Kävin saunassa.

Lueskelin kirjaa. Torkuin.

Iltapalaa ja teetä.

Seurailin uutiset.

Siunausta!

Ps. "Jumalalle ja meidän Isällemme kunnia, aina ja iankaikkisesti! Aamen" (Fil. 4:20).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti