20201223

23.12.2020.

Keskiviikko. Jouluaaton aatto. 0.7 astetta kun nousiin siihen. Taivas oli harmaa - ja maa muuttunut valkoiseksi. Ja lisää tuli - lunta. M-L oli mennyt kylälle jo kauppa-asioille.

Aamupalaa ja kahvia. Luin 1. Korinttolaiskirjettä. Rukousta. 

Laitoin linnuille ja muille ruokintapaikalla käyville siemeniä. 

Kahvia. Koristelin kuusen - eli niinkuin joululaulussa sanotaan: "Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella." Siinä se nyt "rakennettuna" seisoo kirjahyllyn vieressä, keittiön oviaukon kupeessa. Passaahan sitä siinä katsella. M-L imuroitsi ja muutenkin siivoili "joulua." 

Kahvia.

Kävin kylällä asioilla - mm. ostamassa kuulolaitteisiin pattereita. Varaosia kun vanha mies tarvitsee - taitaa joskus nuoremmatkin urhot. Samalla reissulla kävin aatonaaton kävely/rukouslenkillä "ison pensselin" valkoiseksi maalaamalla urheilukentän radalla - ja koko ajan lisää valkoista sille annettiin. Tuore lumi vain narahteli tossujen alla, kun 10 km sen päällä tallailin.

Tultuani kotiin oli meillä Daniel. M- lähti kylälle hakemaan optikolta silmälasejaan.

Ruokakin maistui.

Laitoin tulen takkaan. Ulos sytyttelin kaksi ulkotulta palamaan - M-L:n laittamien kynttilälyhtyjen loisteen lisäksi - juuri kun meille saapuivat Timo, Pia, Milka, Miro, Milena ja Minja, sekä Emilia.

Kävin Timon kanssa saunassa.

Danielkin tuli meille. Poltin yhden sädetikun, joka roikkui kuusessa. Ihan lapsia varten ostin tänään. 

Iltapalaa ja kahvia, yms. Mukavavatunnelmaistahan se oli kun jouluisia valoja paloi joka puolella ja kuusessakin kynttilät.

Rukoilimme hetken.

21 maissa "omat" lähtivät.

Vielä kahvia.

Seurasin uutiset.

Timo Soinin plokissa oli tänään joulusaarna. Käyppä lukemassa, oliko se asiaa! Minusta se oli - vaikken sitä loppulausahdusta ihan "sillei" ajattelekkaan. Siinä joulusaarnassa on opiksi otettavaa saarnaajillakin ajatellen heidän etä-joulusaarnojaan. Helposti kuulee paljon heppoisempia Jeesuksen syntymäpäivään liittyviä ns. saarnoja.

Siunausta!

Ps. "Niin enkeli sanoi hänelle:Älä pelkää, Maria, sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä. Katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimeksi Jeesus. Hän on oleva suuri, häntä kutsutaan Korkeimman Pojaksi" (Luuk. 1:30-32).

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti