20201225

25.12.2021.

Joulupäivä ja perjantai - itse juhla, jonka aattoa vietimme eilen. Jeesuksen syntymän muistoksi tätä Joulujuhlaa vietämme. Jeesus-lapsi ei tänään synny kenenkään sydämeen, sillä sellainen ei merkitsisi kenellekään mitään. Hänen syntymisensä muistojuhla merkitsee sitä, että olemme Jumalalle kiitollisia siitä, että Hän antoi ainutsyntyisen Poikansa syntyä maailmaan ihmiseksi. Se oli kertakaikkinen tapahtuma, joka tapahtui Beetlehemissä, Israelissa. Niin oli ennustettukin tapahtuvaksi. Jeesus tuli maailmaan syntiemme tähden. Synti vei ihmiset eroon Jumalasta. Jeesus sovitti ristillä syntimme Jumalan edessä - ts. Jumala sovitti meidät itsensä kanssa. Synti ei voi enää pitää ketään erossa Jumalasta, sillä Jeesus otti pois maailman synnin. Uskomalla Jeesukseen - ts. ottamalla vastaan omaan elämäänsä Hänen ristillä valmistamansa suuren pelastuksen, jokainen ihminen pääsee Jumalan yhteyteen. Hänestä tulee pelastettu Jumalan lapsi, joka saa elää ikuisuutensa Jumalan taivaassa. Oman verensä kautta Jeesus maksoi meidän syntivelkamme. Siksi Hän tuli maailmaan. Tämä on erityinen syy kiittää Häntä Jouluna(kin). Saamme täydellisesti armosta, uskon kautta, ottaa vastaan elämäämme Jeesuksen Kristuksen. Kaikki muut lahjat - ne joulun halutuimmatkin - jäävät sivuosaan tämän pelastuksen lahjan rinnalla.

Kun ihminen ottaa sydämeensä vastaan Jeesuksen, se ei merkitse sitä, että Hän syntyy meidän sydämeemme Herrana ja Vapahtajana. Hän ei synny sinne, vaan kun avaamme sydämemme oven Hänelle, tulee Hän sinne asumaan. Samalla hetkellä kun kutsumme Jeesuksen elämäämme, koemme uudestisyntymisen. Ihminen uudestisyntyy uskoessaan Jeesukseen. Luonnollisessa elämässäkään ei kenestäkään tule lasta ilman syntymää. Ilman uudestisyntymistä kenestäkään ei voi myöskään tulla Jumalan lasta.

Jeesus haluaa olla elämämme Herra, siitä hetkestä alkaen, kun otamme Hänet vastaan. Ilman ylhäältä syntymistä - uudestisyntymistä - kukaan ei voi päästä Jumalan yhteyteen.

Lahja - pelastus - syntien anteeksisaaminen - on jokaisen ulottuvilla. Kutsu Hänet sydämeesi, elämääsi!

Tänään meidän vaari ja mummi eivät ajatelleetkaan nousta varahin - eli he nukkuivat pitkään. 0.7 astetta oli miinuksella sängystä nousun aikaan. Harmaa - mutta kaunis - sää. Puut olivat säilyttäneet lumisuutensa, vaikka vähän tuuli oksia heiluttelikin. Lunta satoi hienokseltaan.

Aamupalaa ja kahvia. Luin 1. Korinttolaiskirjettä. Rukousta. Torkkumista.

Kävin urheilukentän lumilla 8 km lenkillä. Tuuli tuntui "jonniivverran".

Söimme jouluruokia tunnelmallisissa valoissa.

Terhi-Marja, Denis ja Daniel tulivat käymään. Laitoin takkaan tulen. Joimme kahvit/glögit erilaisten suuhunpantavien kanssa.

Kävin saunassa.

Lueskelin kirjaa.

Voileipää hyvän kinkun kera.

Seurailin uutiset.

Siunausta!

Ps. "Mutta sinä, Beetlehem Efrata, joka olet vähyäinen olemaan Juudan sukujen joukossa, sinusta minulle tulee se, joka on oleva hallitsija Israelissa, jonka alkuperä on muinaisuudesta, iankaikkisista ajoista" (Miika 5:1). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti