20150718

18.7.

Kun tuli mentyä nukkumaan tämän vuorokauden puolella, nukuttiin aika pitkään. Heräiltyämme söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Jesajan kirjaa. Marja-Leena lukaisi hartauskirjasta paikan tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Aurinkoista ja oikein lämmintä.

Ajelimme Höytiälle, Uuraisille, M-L:n kanssa. Siellä oli tänään Höytiä-päivä. Paljon väkeä ja kojuja - ja vaikka mitä. Sääkin suosi. Terokin oli siellä "perreineen" - paitsi Aaro. Olleet jo yön "Timoilla" ohimenomatkallaan. Timo oli hommissa sahauskilpailupisteessä. Tuli tultua juuri sopivasti paikanpäälle - ja vieläpä käveltyä oikeaan aikaan sinne sahauskilpailupaikalle. Nimittäin kilpailuaika päättyi 3 minuutin päästä. Kilpailu suoritettiin neljässä sarjassa, kaksimiehisin joukkuein, justeerilla. Mämmin Arton kanssa sahasimme joukkueena - ja kiekko haapapöllistä lähti niin nopeasti, että voitimme miesten sarjan. Palkinnoksi saimme molemmat Fiskarsin hyvän kirveen. Pia ja Mari osallistuivat naisten sarjaan - ja voittivat. Tero ja Mari perhesarjaan - ja tulivat kolmanneksi. Tulihan niitä palkintoja sukuun. Yhden kerran aikaisemminkin olen voittanut sahauskilpailun kesäjuhlilla. Se tapahtui kotikylälläni. Se oli yksilökilpailu. Sahattiin pokasahalla. 

Menimme käymään "Timoilla" - he olivatkin kolmisin kotiona: Timo, Pia ja pikku-neiti Milena. Kävikin niin mukavasti, että me pitkään nukkuneet saimme myös hyvän aterian ja sen päälle täytekakkukahvit. Täytekakku oli tietystä syystä - Timolla ja Pialla on tullut 17 v täyteen avioliitossaan. Sytkyt (äännetään sydämelliset) onnittelut jo aika pitkään avioelämää eläneelle avioparille! Kun se (Hän) kolmas säie - ei pyörä - on koko ajan "köydessänne", niin avioliittonne vain paranee. Sellainen köysi ei katkea.

Palailtuamme kotiin satoi. Lähdin kuitenkin 8.3 km "kävelynomaiselle" lenkille Tarvaalan suuntaan. Menopuolikkaan menin 8.10 min/km, paluupuolikkaan 7.48. Satoi aikalailla koko matkan. Meinasin ensin tehdä pitemmän lenkin, mutta kasteli niin hyvin, että en sitten tehnyt. Ei se pahalta tuntunut, sillä oli lämmintä - ja on nautinto käyvä lenkillä myös tällaisessa kesäsateessa.

Lenkin jälkeen kävin saunassa. Sekin on mukavaa - ja on nautinto istuskella ulkona takapihalla löylykuumana. Satoi.

M-L katseli ja kuunteli lähetystä Seinäjoelta "Keskellä elämää" -tapahtumasta, netin kautta.

Iltapalaa.

Siunausta!

Ps. " Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus" (Ps. 91:4).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti