20150720

20.7.

Mainiota maanantaita! Noustuamme söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Aurinko paisteli siniseltä taivaalta. Oli mukava taas istuskella takapihan "huvimajassa" ja juoskennella kahvia. Luin Jesajan kirjaa myös siellä. Sisällä Marja-Leena luki paikan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävimme kylällä kauppa-asioilla. M-L osti mansikoita talveksi.

Palailtuamme kylältä alkoi M-L putsata mansikoita takapihalla. Minä tein - syötyäni - tulen takapihan laavun tulipaikkaan, sekä myös lettutaikinan. Paistelin lettuja muurinpohjalla. Samalla siinä kiehui kahvi mustassa pannussa.. Takapihan auringossa oli mukava juoda kahvia ja syödä lettuja - vaikka en oikeastaan saisi niitä kyllä syödäkään. Ne kun nostavat verensokeria.

Otin vesurin ja karsiskelin rangantapaisia tuosta vuokratalomme tontin reunamilta, kun siihen oli kaadeltu jokin aika sitten sellaista leppää, pajua ja koivua, joita ei sinnekään viitsi jättää - voi vaikka poltella laavun tulipaikassa. Voidaan vaikka Danielin kanssa - joka on kova työmies - pätkiä niitä sitten poikki. Ja kyllähän siinä voi Emiliakin mukana olla.

On ollut aurinkoinen ja lämmin päivä. Lähdin "kävelynomaiselle", 12.3 km lenkille. Se kulki Myllymäentien, Pajupurontien ja voimalaitoksen kautta Uuraistentielle ja kotiin. Tuollaista himpun alle 7.20 min/km-vauhtia. M-L tuli pyörällä perässä - hänellä oli vettä mukana, joten minulla oli pari juottoasemaa matkan varrella.

Iltapalaa ja teetä - minä pakuri-sellaista.

Nyt on kasassa 1/3 rukoushuoneen lämmitys-asiassa. Pyydetään rukouksessa, että se tulee pian kasaan.

Seuraavaksi lainaus:

"REHELLISYYS - Ehdotonta

Eräänä iltana sain puhelinsoiton. Soittaja oli Allen Hitchcock. "Et voi uskoa, mitä minulle juuri tapahtui", hän sanoi. "Menin huoltoasemalle ja tankkasin 10 dollarin edestä. Kun pyysin kuittia, myyjä antoi kuitin 15 dollarista. Kun huomautin virheestä, hän vastasi: "Vie kuitti työnantajallesi, niin tienaat nopeasti viisi dollaria. Monet tekevät niin.
Allenin tavoin meidän kaikkien - olimmepa yrittäjiä, työntekijöitä tai kotiäitejä - on tehtävä päivittäin valintoja sen suhteen, käytämmekö rahaa rehellisesti. Kerrotko ruokakaupan myyjälle, kun saat liikaa vaihtorahaa? Oletko joskus myynyt jotakin ja tuntenut kiusausta olla kertomatta koko totuutta, koska kaupat voisivat mennä sivu suun?

REHELLISYYS YHTEISKUNNASSA

Rehellisiä valintoja vaikeuttaa se, että kaikki muut ympärillämme vaikuttavat epärehellisiltä. Maassamme työntekijät varastavat työpaikoiltaan lähes miljardin dollarin edestä viikossa.
Byron luki aamulehteä sillä välin, kun hänen vaimonsa laittoi aamupalaa. "Katsopa tätä. Taas on poliitikko jäänyt kiinni lahjuksesta", hän sanoi. "Koko maassa ei taida löytyä yhtään rehellistä poliitikkoa. Pelkkiä roistija kaikki tyynni!"
Vain hetkeä myöhemmin Byron virnisteli kertoessaan vaimolleen, miten hän aikoi käyttää firman tiliä siten, että hän saisi työnantajaltaan enemmän rahaa kuin hänelle olisi kuulunut. Byron ei huomannut ristiriitaa oman käytöksensä ja muiden epärehellisyyden paheksumisen välillä. Kun hän sanoi Peggylle: "Kun talous on tällä tolalla, täytyy olla ovela selvitäkseen. Yreitys ei tarvitse näitä rahoja, ja lisäksi kaikki muutkin tekevät niin."
Elämme "suhteellisen rehellisyyden" aikaa, jossa ihmiset laativat rehellisyydelle omat mittapuunsa, jotka muuttuvat tilanteen mukaan. Raamattu kertoo vastaavasta ajasta, joka oli sekasortoinen vaihe Israelin historiassa. Silloin "jokainen teki sitä, mikä hänen omasta mielestään oli oikein" (Tuom. 17:6). (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011:)

Siunausta!

Ps. "Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niin kuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla. Mutta sydänten tutkija tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien edestä" (Room. 8:26,27).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti