20150725

25.7.

Noustuani aurinkoiseen sinisen taivaan ja auruingonpaisteen päivään söin aamupalaa ja join kahvia. Laitoinpa kahvia termokseenkin ja kamoja reppuun. Luin Jesajan kirjaa. 

9 aikaan lähdimme yhden toisen aikuisurheilijan kanssa - joka tuli meille autollaan - mein autolla Jäppilään, jossa olimme perillä "väljässä aikataulussa".

Klo 13 Jäppilässä alkoivat Perinneyleisurheilun SM- (Suomen mestaruus-) kisat. TUL:n toimintaa. Osallistuin kuulantyöntöön, jossa olin toinen, häviten voittajalle 20-30 semttiä. Kilpailut olivat urheilukentällä. Varsinainen lajini oli 1500 m kävely, joka tapahtui urheilukentän 300 m hiekkaradalla. Sarjani on 65 v. Aikani oli 8.05. ja osia. Eli tuollaista 5.22 min/km. Alussa vieläkin kovempaa. Aika hyvää kyytiä. Sijoitus 1. Tuli hyvä kilpailu 55 sarjan voittajan kanssa - hävisin n. 6 sek. Sarjathan vaihtuvat 5 v välein. Lämmintä lienee ollut yli 23 astetta. Palkintojenjaon jälkeen lähdimme ajelemaan kotia kohti. 17.30. jälkeen olimme meillä. Marja-Leena oli laittanut kahvipöydän valmiiksi. Kyydissäni ollut kisoihin osallistuja sai myös kahvit, ennen kuin jatkoi matkaansa.

Kävimme M-L:n kanssa viemässä "Terhien" auton heidän pihaansa ja muutenkin - olivat tänään tulossa kotiin lomareissultaan.

Seurailimme netin kautta TV7 Plussan live ohjelmaa Laksjohkan Pohjoisten kansojen konferenssista. Kyllä tykkäsin. 

Kävin saunassa. Siitäkin tykkäsin - ja takapihalla vilvoittelusta mukavassa aurinkoisessa suvi-illassa.

Jatkoa seuraa lainailuihin:

"3. Rehellisyys tuo uskottavuutta evankelioinnille

Herra vaatii meiltä ehdotonta rehellisyyttä, jotta Hän voisi osoittaa Jeesuksen Kristuksen todellisuuden niille, jotka eivät vielä tunne Häntä. Tekomme puhuvat enemmän kuin sanamme. Raamattu kehottaa: "Jotta olisitte moitteettomia ja puhtaita, nuhteettomia Jumalan lapsia tämän kieroutuneen ja turmeltuneen sukukunnan keskellä. Te loistatte siinä kuin tähdet taivaalla" (Fil. 2:15).
Robert Newsome on yrittänyt myydä vanhaa lava-autoaan kuukausia. Lopulta eräs kiinnostunut ostaja päätti ottaa auton mutta sanoi aivan viime hetkellä: "Ostan auton vain, jos et tee asiasta ilmoitusta viranomaisille, jotta vältyn veroilta."
Ajatus tuntui Robertista houkuttelevalta, mutta hän tiesi, että se oli väärin. Hän vastasi: "Olen pahoillani, mutta en voi tehdä niin, koska Jeesus kristus on elämäni Herra."
"Sinun olisi pitänyt nähdä ostajan ilme", Robert kertoi muutama päivä myöhemmin. "Hän joutui lähes tolaltaan. Sitten tapahtui jotakin mielenkiintoista. Hän osti auton, ja hänen asenteensa muuttui täysin. Hänestä tuli avoin kuulemaan, mitä kerroin Jeesuksesta." Niille, jotka eivät vielä tunne Jeesusta, rehellinen käytöksemme osoittaa, että palvelemme pyhää Jumalaa." (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s.77.)

Siunausta!

Ps. "Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua" (Ps. 50:15).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti