20150702

2.7.

Oikein hyvää Marin-päivää sinne Tampereen Kalkkuun! Toivottelevat appiukko ja anoppi täältä Saarijärven salomailta! 

Tänään ei meille tullutkaan pieniä ihmisiä. Niinpä me vanhukset heräilimmekin samaan aikaan. Aamulla oli pilvistä. Söimme kaikessa rauhassa aamupalaa ja joimme kahvia. Muutama lintu kävi tutkimassa tilannetta ruokintapaikalla - siellä kun ei muutamaan päivään ole ollut ruokaa. Marja-Leena kävi siinä aamupalan yhteydessä laittamassa niille siemeniä. Kävin minä takapihan puolellakin kupillisen kahvia juomassa. Vihreää ja raikasta - lämpötila siinä vaiheessa 15 päälle. Luimme Sanaa -minä Jesajan kirjaa. M-L luki hartauskirjasta paikan tälle päivälle, jonka jälkeen rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Hoitelin joitakin juttuja liittyen NUOTIOILTAAN, joka on Saarijärven torilla to. 6.8.2015. klo 18.
Vähän kirjallisiakin hommia tein.

Karsin tuosta pihaamme tulevan tien varresta kaadetuista vesoista loput. Kannoin ne laavun viereen takapihalle. Samoin pienen nipun koivunvesoja, joista siinä laavun vieressä istuskellen tein pari vastaa lisää talveksi.

Söimme. Takapihalla auringossa - päivästä tuli kesän lämpimin - oli mukava syödä. 

Napsin vesurilla takapihalla niitä pieniä puita laavun tulipaikkaan sopiviksi. Pidin pientä tulta - se aivankuin tuo "eliksiiriä elämään", kun vähän savu tuoksuu nenään. Kaitpa sitä on sellainen metsäläinen. 

E milia ja Daniel ilmestyivät sinne myös - äidin kanssa tulivat käymään. Esittelivät mitä olivat ostaneet. Danielkin vähän pätki pieniä puita takapihalla.

Kahviahan sitä tuli juotua aina silloin tällöin tänäänkin.

Laitoin laavun polttopuut sinne sisälle pieneen pinoon kuivamaan. Kun ne ovat pieniä - ja erikokoisia - voi niillä mukavasti säädellä tulta esim. muurinpohjan alla. 

Kävin 8 km "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä. Lämmintä 25 astetta mennessä, 24 astetta lähtiessäni pois. 1 km jaksoissa menin, km-ajoin 8.06., 8.08., 7.46., 7.12., 6.35., 7.40., 6.44. Väleissä venyttelin. "Siirtymäkävelyjä" 1 km. 19.30 maissa tulin lenkiltä.

Iltapalaa söimme takapihalla. Aurinko paistoi sinne mukavasti matalalta ja oli lämmintä.

Oli hyvä kohta tänään hartauskirjassa, jonka M-L aamulla luki:

"KRISTUKSEN KUTSU

"Sillä tämän maailman viisaus on hullutus Jumalan edessä" (1. Kor.3:19).

Jotkut ajattelevat, että mikäli kirkko aikoo tehdä maailmasta paremman paikan, sen on tultava maailman kaltaiseksi. Mutta näin tehdessään kirkko päätyy tekemään kompromissia hengellisen auktoriteettinsa suhteen ja menettää vaikutusvaltaansa. Sen sijaan, että se muuttaisi maailmaa, maailma muuttaa sitä.
Jumala ei halua meidän eristäytyvän. Rukoillessaan opetuslastensa puolesta Jeesus sanoi: "Niinkuin sinä olet lähettänyt minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät maailmaan" (Joh. 17:18). Jos eristäydymme muista ihmisistä, emme pysty vaikuttamaan mihinkään ja elämästämme puuttuu rakkaus.
Jumala ei kuitenkaan halua, että meistä tulee jumalattoman maailman kaltaisia. Meidän tulee erottautua siitä, emme saa hyväksyä sen motiiveja, asenteita ja käyttäytymismalleja. Raamatussa varoitetaan: "Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta" (1. Joh. 2:16). Anna Kristuksen täyttää elämäsi, silloin siinä ei ole tilaa maailmalle" (Billy Graham: Tänään on toivoa. Viisauden ja uskon sanoja. Kuva ja Sana, 2009, s.203.).

Vieläpä jatkan lainausten sarjaa - sitä, jota olen kirjoitellut päivittäin jonkin aikaa:

"Herra

Samalla kun tutkimme Raamattua ja pyydämme viisaiden kristittyjen neuvoa, meidän tulee pyytää johdatusta Herralta. Jesajassa 9:5 sanotaan, että eräs Herran nimistä on "Ihmeellinen Neuvontuoja". Psalmeissa Herraa kuvataan selvästi neuvonantajanamme. "Minä opetan sinua", sanoo Herra, "minä osoitan sinulle oikean tien. Minä neuvon sinua, katseeni seuraa askeleitasi" (Ps. 32:8). "Minä kiitän herraa, hän neuvoo minua" (Ps. 16:7).
Hän neuvoo meitä, kun rukoilemme ja kuuntelemme Hänen puhettaan. Kerro Hänelle kysymyksistäsi ja asiasta, jossa tarvitset Hänen opastustaan. Kuuntele sitten Hänen ääntään, joka on kuin hiljainen tuulen kuiskaus" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys. Raamatullinen opas ansaitsemiseen, varojen käyttöön, säästämiseen, sijoittamiseen, antamiseen ja veloista pääsemiseen. Kuva ja Sana, 2011).

Siunausta!

Ps. "Vaviskaa, älkääkä syntiä tehkö. Puhukaa sydämissänne vuoteillanne ja olkaa hiljaa..." (Ps. 4:5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti