20150731

31.7.

Se on sitten lopussa - tämä heinäkuu meinaan. Jotkut ovat odotelleet kesän alkavan koko kesän - minulla oli kyllä kesä koko kesän ajan. Ihan hyvä sellainen - ja vielähän se jatkuu.

Taisi olla aurinkoista kun nousimme. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia - jälkimmäistä piti käydä nauttimassa takapihalla, huvimajassa. Luin Jeremian kirjaa. 

Terhi-Marja, Emilia ja Daniel pistäytyivät. Joimme kahvia/mehua. Iloisia ja energisiä olivat lapset.

Seuraavalle itänaapuriin suuntautuvalle matkallekin on sitten lentolippu taas olemassa.

Kun olimme jälleen kahdestaan, Marja-Leena luki hartauskirjasta paikan joka oli tarkoitettu tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Eiliten teimmekin saman M-L:n ja Miron kanssa autossa, matkalla Tampereelta koteihin.

Taisin ennen 16 lähteä kylälle, urheilukentälle, jossa tein 11 km "kävelynomaisen" lenkin. Pilvipoutaista. Aluksi menin 5 km yhtäjaksoisesti, km-ajoin 7.32., 7.06., 6.38., 6.42., 6.06. Vähän venyttelin. 1 km, 5.35 min. Sen aikana tulivat kentälle Emilia, Terhi-Marja ja Daniel - toivat Danielin jalkapalloharjoituksiin. Vähän venyttelin. Jatkoin 1 km, 7.05 min. Emilia oli vähän mukanani - kokeilipa kilpakävelyaskeltakin. Hyvin näytti askel vetävän luonnostaan eteenpäin. Menin vielä 1 km kokonaisena, 7.51 min. Seuraavat kilometrit - eli 2 km - menin 200 m aina vähän lujempaa ja 200 m hiljempaa. Kevyttä venyttelyä. "Siirtymäkävelyjä" tuli 1 km. Katselin lähtiessäni vähän aikaa kun Daniel oli maalissa - hän kun on maalivahti - ja toiset laukoivat valmentajan johdolla laukauksia maalia kohti. Poika teki parhaansa torjuessaan palloja - osa meni selänkin taakse. Elkeet olivat kyllä kuin isommillakin maalivahdeilla.

Palattuani lenkiltä söimme - tuossa 18.30 maissa - M-L:n laittamat hyvät ruuat. Seurasimme netin kautta - Usko TV:stä - "Minä uskon" -tilaisuuksia Kuopiosta. Puhujana Suzette Hattingh. Samalla toisella korvalla myös radiosta Kalevan kisojen lähetystä - joka kyllä jäi sivurooliin.

Pyydän jatkamaan rukousta rakenteilla olevan rukoushuoneen lämmityskattila-asian puolesta. Tukemme etenee hitaasti - mutta etenee kuitenkin. 

Jatkoa lainauksiin - muutaman päivän tauon jälkeen:

4. Rehellisyys takaa Jumalan ohjauksen

Sananlaskuissa 4:24-26 sanotaan: Älä päästä suuhusi petollista puhetta, pidä vilppi loitolla huuliltasi ... suuntaa katseesi vakaasti eteenpäin. Laske harkiten jalkasi polulle, niin olet varmalla pohjalla, missä ikinä kuljet."
Mikä upea periaate! Kun olet ehdottoman rehellinen, "olet varmalla pohjalla, missä ikinä kuljet." Kaidan rehellisyyden tien valitseminen sulkee monia mahdollisia epärehellisyyden valtateitä. Päätöksenteko helpottuu, sillä rehellisyyden tie on helppokulkuinen.
"Olisinpa silloin ymmärtänyt tämän", Raymond sanoi silmät kyynelissä.
"Donna ja minä halusimme niin kovasti saada erään talon. Olimme haaveilleet juuri sellaisesta kodista, mutta meillä oli niin paljon velkaa, ettemme saaneet asuntolainaa. Saatoimme ostaa talon vain siten, että salasimme pankilta osan veloistamme. Se oli elämämme huonoin päätös. Hyvin pian kävi niin, ettemme pystyneet lyhentämään asuntolainaa emmekä muitakaan lainojamme. Tilanne kävi yhä vaikeammaksi. Se oli Donnalle lähes kestämätöntä. Unelmakodista tulikin perheen painajainen. En menettänyt ainoastaan asuntoa, vaan olin lähellä menettää myös vaimoni.
Jos Raymond ja Donna olisivat olleet rehellisiä, pankki ei olisi myöntänyt heille lainaa. He eivät olisi voineet ostaa haluamaansa asuntoa. Jos he olisivat rukoilleet ja odottaneet, Herra olisi ehkä johdattanut heidän eteensä kohtuuhintaisen asunnon ja he olisivat siten välttäneet ahdingon, joka melkein teki lopun heidän avioliitostaan. Rehellisyys takaa Jumalan ohjauksen" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s.78).

Siunausta!

Ps. "Iloitkoot hurskaat, veisaten hänen kunniaansa, riemuitkoot he vuoteissansa. Jumalan ylistys on heidän suussansa, ja heidän kädessään kaksiteräinen miekka..." (Ps. 149:5,6).  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti