20150723

23.7.

Kyllä se vain sitten nukutti - kun unen päästä kiinni sai. Sellainen pilvipoutainen sää noustessamme. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Jesajan kirjaa. Marja-Leena luki hartauskirjasta tälle päivälle tarkoitetun kohdan. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Pöydällä kauniit luonnonkukat - minun keräämäni - muistuttivat eilisestä Leenanpäivästä. Jeesus kehottaa evankeliumeissa meitä katselemaan kedon kukkia siinä tarkoituksessa, että koska Jumala pitää hyvän huolen niistä, niin eikö meistäkin. Uskon kuitenkin, että myö siinä merkityksessä, että ne ovat niin kauniita. Ja kyllähän ne ovat todellakin sitä. Nyt on hyvä hetki katsella niiden kauneutta - vielä ne loistavat. Kuinka monenlaisia ja monipuolisia ne Jumalan taideteoksina ovatkaan. Katsellaan kedon kukkasia - ja vaikkapa oman pihankin.

Hieman tein valmisteluja to. 6.8. klo 18 Saarijärven torilla olevan NUOTIOILLAN valmisteluja. Sekin hetki kun lähestyy - ja on kohta taas historiaa. On/olisi hienoa, jos voisit kutsua paikalle ystäviäsi, tuttaviasi, sukulaisia, ym. Kaikillehan se ilta on tarkoitettu. Voihan sitä tapahtumajulistettakin jakaa sähköpostien kautta, fasebookissa, jne. Tarmolta tilasin julisteen iltaa varten - se löytyy mm. Saarijärvi kuulee- ja Saarijärven helluntaiseurakunta -fasebookista. Kaupungiltakin niitä löytyy eri paikoista - kiitos Jussille tulostamisesta ja eri paikkoihin "kiikuttamisesta.

Päivän mittaan on useampaan otteeseen satanut oikein kunnon annokset. Mäkisen Esko soitteli tien päältä. Oli tulossa etelään päin ja meillekin. Mukava oli odotella tuttua veljeä Enontekiöltä kylään.

Kävin kylällä kaupassa ja pienellä, 3.2 km, "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä. Silloin paistoi aurinkokin. Ensin menin 1 km , 7.24 min. Vähän venyttelin. Lopuksi 2 km, km-ajoin 6.41, 7.31.

Söimme.

18 maissa sytytin takapihan pressusaunan mustan kiukaan alle tulen. Laitoin myös laavun tulipaikkaan. 19 jälkeen Eskokin saapui meille. Lisäilin "pökköä" saunankiukaan pesään. Katselimme hieman Pohjoisten kansojen konferenssistakin lähetystä Laksjohkasta - näin suomalaisittain kirjoitettuna - Pohjois-Norjasta. Ei Sirmasta, niinkuin eiliten pränttäsin. 

Siinä vaiheessa kun häkälöylyjen heiton aika tuli - ja pressun kehikon päälle vedon aika - tuli vettä taivaasta niinkuin olisivat kaikki luukut auenneet. Pian istuimme Eskon kanssa saunan lauteilla. Löylyt olivat hyvät - vaikka "saunamajurina" sen sanonkin. Aika korkea arvo  tuli kyllä nyt itselleen sanottua. Uusi vasta, jonka saunaa lämmitellessäni tein, oli mukavan tuntuinen käteen ja selkään - mutta antoi myös hyvät tuoksut. Välillä istuimme vilvuuttelemassa laavussa, jonka tulipaikassa oli tulet. Monenlaisia pieniä nautintoja - kyllähän niitä suuriksikin voi sanoa. Riippuu katsantokulmasta - ja katsojasta.

Lienee ollut 22 maissa, kun saunan jälkeen pääsimme iltapalapöytään. M-L oli paistanut mm. lettuja - oli kyllä muutakin. Mukava pitää vieraanaan miestä aidosta Tunturi-Lapista - sieltä pohjoisesta, joka on niin paljon "näytellyt osaa" meinkin elämässä.

Lainausta jälleen:

"MIKSI JUMALA VAATII EHDOTONTA REHELLISYYTTÄ

Jumala on säätänyt ehdottoman rehellisyyden vaatimuksen viidestä syystä.

1. Emme voi olla epärehellisiä ja rakastaa Jumalaa

Kun olemme epärehellisiä, käyttäydymme kuin elävää Jumalaa ei olisikaan, ja mahdotonta rakastaa Jumalaa, jos Häntä ei ole. Pysähdy miettimään, mitä oikeastaan viestitämme, kun päätämme olla epärehellisiä.

  • Jumala ei kykene antamaan minulle juuri sitä mitä tarvitsen - vaikka Hän on luvannut sen tehdä (Matt. 6:33). Otan asiat omiin käsiini ja teen ne omalla epärehellisellä tavallani.
  • Jumala ei kykene huomaamaan epärehellisyyttäni.
  • Jumala on voimaton kurittamaan minua.
Jos todella uskomme, että Jumala kurittaa meitä, emme harkitse epärehellisiä tekoja.
Rehellisyydessä on kyse uskosta. Rehellinen päätös voi vaikuttaa tyhmältä niiden olosuhteiden valossa, jotka voimme nähdä. Uskova osaa kuitenkin huomioida erään merkittävän mutta näkymättömän tekijän: Jeesuksen Kristuksen persoonan. Jokainen rehellinen päätös vahvistaa uskoamme elävään Jumalaan. Jos päätämme olla epärehellisiä, kiellämme pohjimmiltaan Herran olemassaolon. Sana ilmoittaa, että ne jotka ovat toimissaan epärehellisiä, vihaavat Jumalaa: "Joka vaeltaa oikein, se pelkää Herraa, mutta jonka tiet ovat väärät, se hänet katsoo ylen" (Sananl. 14:2)." (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 75-76).

Siunausta!

Ps. "Ja älkää olko murheelliset, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne" (Neh. 8:10).


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti