20150721

21.7.

Aurinko paistoi siniseltä taivaalta noustessamme. Kauniita valkoisia pilviä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Ei voinut olla menemättä takapihan huvimajaan syömään ja juomaan. Sisällä Marja-Leena luki hartauskirjasta tälle päivälle tarkoitetun kohdan. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Luin Jesajan kirjaa takapihalla.

M-L kävi hakemassa mansikoita kylältä. Minä meni shortseissa ilman paitaa tuohon tontin laitamille jatkamaan rangantapaisten karsimista. M-L putsasi mansikat ja laiitoi pakkaseen. 

Söimme erinomaiset VHH-ruuat.

Emilia soitti mummille - olivat tulleet Suomen puolelle lomareissullaan. Ollessani kahvilla takapihalla soitteli Daniel minulle. Kuusamon ABC:tä lähestyivät. Daniel käytti useaan kertaan sanontaa: Tottahan toki. En ole aikaisemmin noteerannutkaan hänellä sellaista sanontaa - tai en muista.

Jonkinaikaa syömisestä lähdimme lenkille. Minä vähän ennemmin, kun "kävelynomaisesti" menin. M-L pyörällä. Yli +20. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta. menimme saman lenkin kuin eilitenkin - eli Myllymäen tienhaaran, Pajupurontien, voimalaitoksen kautta Uuraistentielle ja kotiin. 7.01 min/km-vauhtia etenin. M-L toimi taas liikkuvana juotto-asemana pariin otteeseen.

Illan mittaan söimme iltapalaa ja joimme teetä - minä pakuria. 

Jatkelen eilistä lainausta:

"REHELLISYYS RAAMATUSSA

Suhteellinen rehellisyys on jyrkässä ristiriidassa Raamatun vaatimusten kanssa. Jumala odottaa meiltä ehdotonta rehellisyyttä. Sananlaskuissa 20:23 sanotaan: "Kahtalaista punnusta Herra vihaa, väärä vaaka ei hänelle kelpaa." Sananlaskuissa 12:22 todetaan: "Herralle kauhistus ovat valheelliset huulet, mutta teoissaan uskolliset ovat hänelle otolliset." 3. Mooseksen kirja 19:11 sanoo: "Älkää varastako, älkää valehdelko älkääkä pettäkö toisianne."
Tarkastele seuraavaa vertailua suhteessa rehellisyyteen Raamatun opetuksen ja ympäröivän yhteiskunnan käytäntöjen välillä.

Kysymys                                             Raamattu                                   Yhteiskunta

Rehellisyys                                           Ehdotonta                                    Suhteellista

Jumalan suhtautuminen                      Hän vaatii rehellisyyttä                Ei ole Jumalaa
rehellisyyteen

Päätös olla rehellinen tai                    Uskoon näkymättömään,            Näkyviin tosiasioihin 
epärehellinen perustuu                       elävään Jumalaan

Kysymys, joka ratkaisee                    Onko se Jumalalle                        Jäänkö siitä kiinni"
rehellisyyden                                        mieleen?

(Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011.)

Siunausta!

Ps. "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua" (Apost. teot 2:41).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti