20160101

1.1.

"Suuri hupsu on se, joka tahtoo olla yksinään viisas" (Princess-teelipukkeesta). 

Vuoden ensimmäisenä vuorokautena meillä mentiin aikaisin - myöhään - nukkumaan - ja kenties siitäkin syystä nukuttiin pitkään. Pakkasta 5 ja risat. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Matteuksen evankeliumia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävimme M-L:n kanssa rauhallisella Uudenvuodenpäivän kävelyllä - 6.6 km - Tarvaalan suunnassa. Samalla käväisimme "Terhien" joulukuusta juottelemassa. Lähtiessä oli pakkasta jo 7 ja jotain. Palatessamme lenkiltä oli jo yli 9. Viima tuntui aika kylmältä naamaan - mutta pirteää oli.

Kopistelin puut liiteristä ja sytyttelin takkaan tulen.

Katselin netistä Kuusamolaisesta karhumiehestä Sulo Karjalaisesta ja karhuista kertovaa elokuvaa - ystävyyttä karhujen kanssa.

Kotiuduttuamme käveleskelyltä valmisti M-L erinomaisen VHH-aterian. Jouluiset valot tuikkivat kauniisti. Kahvia ja rahkaa, jossa oli kokonaisia puolukoita - ilman sokeria - jälkiruuaksi. Kokeileppa sokeriton tammikuu - ja sitten voitkin jatkaa elämääsi ilman sokeria. Vähennä muutenkin hiilihydraatteja - erityisesti huonossa muodossa olevia - sillä niitä saamme liian kanssa. Olo paranee - jopa painokin alkaa laskea. Senkin - painon - kanssa monet kamppailevat. Erityisesti meille, joilla sokeri on koholla - ja meitä on Suomessa iso määrä -edellä sanottu on tärkeää. Hiilihydraattien vähentäminen päivittäin vaikuttaa erittäin paljon verensokeriarvoon - tässä puhun nimimerkillä "kokemustakin on".  Liikkuminen omien mahdollisuuksien mukaan on asia, jota suosittelen. Sekin on asia jonka vaikutus mm. verensokeriarvoihin on kiistaton. Tässäkin puhun nimimerkillä "vähän kokemustakin on". Eihän nämä aina niin suoraviivaisia juttuja ole kohdallamme, mutta on kuitenkin asioita - paljonkin - joihin voimme jotenkin vaikuttaa. 

Katsoin hetken netistä hienoa "filmiä" "Pohjoisen taivaan alla", Kuusamolaisista maisemista eri vuodenaikoina.

Kävimme saunassa - oli hyvät löylyt.

Seurasimme tilaisuutta TV7:n kautta River-seurakunnasta, Helsingistä.

Iltapalaa ja teetä.

"Kiitän Jumalaa siitä, että hän on pitänyt minusta huolen näiden kahdentoista vuoden aikana (sen jälkeen kun aloin saarnata vuonna 1907) ja siunannut minua - antaen minulle sellaisen tietoisuuden hänen läsnäolostaan! Kun me olemme riippuvaisia Jumalasta, kuinka suuresti hän antakaan meille - niin että siitä jää jaettavaksi myös toisille. Viime aikoina Jumala on antanut minun voittaa uusilla alueilla ja saada itselleni elävän Pyhän Hengen asenteen. Kun me tulemme yhteen, kirkkaus laskeutuu välittömästi. Pyhällä Hengellä on uusimmat uutiset Jumalalta, ja hän on suunnitellut meille oikean paikan ja oikean ajan. Asiat tapahtuvat ihmeellisellä tavalla. Joudut juuri niihin tilanteisiin, joissa sinua tarvitaan" Smith Wigglesworth, Pyhän Hengen voitelu, Kristillinen Kirja- ja Musiikki Kustannus 2004, s. 60).

Siunausta!

Ps. "Älä tunkeudu sisään minun kansani portista heidän hätäpäivänänsä. Älä katso iloiten, myös sinä, hänen onnettomuuttansa hänen hätäpäivänänsä. Älä ojenna kättäsi hänen rikkauteensa hänen hätäpäivänänsä. Älä seiso tienhaarassa hävittämässä hänen pelastuneitansa. Älä luovuta hänen pakoonpäässeitänsä ahdistuksen päivänä. Sillä lähellä on Herran päivä kaikkia pakanakansoja: Niinkuin sinä olet tehnyt, niin sinulle tehdään; kosto sinun teoistasi kohtaa sinun omaa päätäsi" (Obadja 1:12-15).


.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti