20160112

12.1.

Siellähän se - 10:n asteen paikkeilla oli lämpötila noustessamme. Laittelin vähän aamupalaa. Marja-Leena kävi hakemassa Emilian ja Danielin meille, kun molemmat olivat flunssaisia, eivätkä olleet tänään koulussa.

Takkaanhan se piti sytytellä tuli, että pysyy pirtti lämpöisenä.

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneen alakertaan Päivärukoushetkeen - 7 rukoilijaa. "Kaapan kaatta" tulin kotiin.

Mummi pelasi lasten kanssa jotain lautpeliä. Minäkin tammea yhden pelin molempien - lasten - kanssa.

Jossain vaiheessa söimme. Emiliakin siellä mummin kanssa jotain hommaili. Danielkin olisi kovasti halunnut, mutta kun oli niin flunssainen, niin vähän hillitsivät.

Lunta leijaili hiljalleen ja tuuleskeli.

Terhi-Marja haki lapset töistä tultuaan. Ensin menivät Emilian kanssa kylälle kauppa-asioille - ostamaan Emilialle puhelimen hänen omilla syttärilahjarahoillaan. Onneksi olkoon uudesta puhelimesta! Daniel oli meillä vielä sen aikaa. 

Kävin 8.3 km hiljaisella, "kävelynomaisella", lenkillä Tarvaalan suunnassa. Pakkasta 11 astetta. Tuuleskeli aikalailla. Hiljaa satoi lunta.

Katselimme Suomen urheilugaalaa. 

Sanomaa vuoden alkuhetkiin

EI EHDI, ON NIIN KIIRE!

"Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman, mutta menettää sielunsa? Millä ihminen voi ostaa sielunsa takaisin?" (Matt. 16:26).

Elävä Uutinen, joka on vapaampi Uuden testamentin käännös, sanoo ylläolevassa paikassa: "... jos hän kuitenkin menettää ikuisen elämän? Onko mitään sen veroista?" Uusi testamentti nykysuomeksi taas sanoo: "Kadotettua elämää ei saa rahallakaan takaisin."

Muistan muutamien vuosien takaa kirjoituksen Sampo-lehdessä. Siinä eräs varsin tunnettu paikkakuntamme yrittäjä kirjoitti otsikolla: "Pysähtymisen paikka."

Kolumnin kirjoittaja kertoo elämäänsä tulleesta pysähdyksestä: "Nyt olen ollut viisi viikkoa pois töistä. Keskussairaalan kautta Kuopioon ja takaisin Keskussairaalaan. Minut on hoidettu ja leikattu kiireellisenä lääkärilakosta huolimatta. "Taimerilla" ei ole ollut käyttöä - ajansuunnittelu on ollut "korkiammas käres". On ollut aikaa miettiä. Omaan kiireellisyysjärjestykseen on tehtävä muutos, on annettava aikaa myös itselle, niin tai otettava aikaa, muuten taitaa mennä henki. ... Niin, nyt kun on ollut aikaa miettiä. ... "Timexin-orjan" ajankäyttö on pitkälti eteenpäin suunniteltu, ellei sitä joku pysäytä ... Minä en ole ollut lomalla kymmeneen vuoteen, olen tehnyt ympäripyöreitä päiviä läpi vuodet, olen ollut ainoastaan Joulupäivän ja Juhannuspäivän lomalla. Tuttuja lauseita yrittäjien keskuudessa."

Ihminen ei ole kone. Jossakin tulee raja vastaan.

Alkuun laittamani Raamatun paikka kertoo meille elämämme tärkeysjärjestyksestä. Siitä kaikkein tärkeimmästä. Sitä taustaa vasten ajateltuna on suurta Jumalan armoa, että meitä pysäytellään. Niiden ansiosta elämään voi tulla uusi tärkeysjärjestys. Usko Jeesukseen voi tulla elämämme tärkeimmäksi asiaksi. Silloin kiitämme Jumalaa halki elämämme - ja kerran iankaikkisuudessa - että meidät pysäytettiin.

Elämässä on paljon muitakin tärkeitä asioita, tuon tärkeimmän rinnalla, jotka joutuvat kärsimään, jos olemme niin jonkin asian otteessa, että se vie ajan ja "mehun" elämästämme.

Otan tässä esille kolme elämämme tärkeää aluetta, jotka tarvitsevat hoitoa ja huomiota: Hengellinen, psyykkinen ja fyysinen.

Hengellinen puoli, eli suhteemme Jumalaan, vaikuttaa kaikkiin muihin alueisiin. Jos Jumala-suhteemme on hyvä, läheinen, ja olemme antaneet Hänelle hallintavallan elämässämme, voi siinä olla myös oikeanlainen järjestys. Tässä nekin, jotka ovat tehneet elämänsä tärkeimmän ja kauaskantoisimman päätöksen, eli uskoneet eesukseen Kristukseen henkilökohtaisena Vapahtajanaan, joutuvat kilvoittelemaan jatkuvasti.
Tästä syystä on tärkeä Jeesuksen kehoitus ja lupaus:

"Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin" (Matt. 6.33). "Kaikki tämäkin", mikä annetaan, tarkoittaa tämän Raamatun kohdan mukaan kaikkia elämämme tarpeita.

Tärkein asia elämässämme on:

"...tavoitelkaa sitä mikä ylhäällä on, missä Kristus istuu Jumalan oikealla puolella. Ajatelkaa sitä mikä on ylhäällä, älkää sitä mikä on maan päällä" (Kol. 3:1-2).
Tämä ei tarkoita, ettemmekö paneutuisi maallisiin asioihimme ja hoitaisi niitä, vaan että elämässämme on oikeanlainen tärkeysjärjestys. Siksi hengellisen puolen hoitaminen on niin tärkeä asia.

Elämä on lyhyt ja helvetti kuuma. Tämä vain on totta, halusimme sitä tai emme.

Ajatelkaamme elämämme todellista päämäärää. Minne olemme matkalla?

Kadotettua elämää ei saa millään takaisin.

On valtavan suuri onnettomuus "voittaa omaksensa koko maailma", ts. saada kaikkea sitä, mitä se tarjoaa, mutta "menettää sielunsa", ts. menettää iankaikkinen elämä Jumalan taivaassa.

Avaamalla sydämemme Jeesukselle, syntiemme sovittajalle, aloitamme matkan kohti Jumalan taivasta.

Jouko Kuusjärvi

Siunausta!

Ps. "Ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse Jumalan valtakuntaan" (Matt. 18:3). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti