20160107

7.1.

Marja-Leena nousi ennen minua ja kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun, kun on niin paljon pakkasta - yli 30 astetta. muoniossa - entisillä kotipalkisillamme - tänä aamuna ollut muistaakseni yli 41. Talven pakkasennätys. Söimme VHH-aamupalaa: höyrystimellä kypsytettyä parsaa, kaalia pannulla lämmitettynä - kylmäpuristetussa kookosöljyssä - pekonia, paistettua kananmunaa, salaattia, jossa myös granaattiomenaa, kahvia, pekonia, pähkinöitä. Kirjoittelen itsellenikin ylös - voi seurata vaikutuksia eriasioihin. Myöhään alkoi auringonnousun puolelta punoittaa - ensin ihan helakanpunaisena. Luin Matteuksen evankeliumia. M-L luki paikan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä erilaisten asioiden puolesta keittiön pöydän ääressä. Sivuhuomautus: En ymmärrä sitä, jos puhutaan ns. rukouslistoista vähän huonona niitä pitäen. Omasta näkökulmastani katsoen se on enemmänkin kestävästä rukouksesta kertova asia. Tiedän ja tunne uskollisia esirukoilijoita Saarijärvelläkin, joilla on rukouslista - ja siihen tulee aina uusiakin asioita. Fida-, ja Avainmedia-, ym. lähetysjärjestöilläkin on rukouslistoja (-kalentereita)

Kolistelin liiteristä puut ja sytyttelin takkaan tulen.

M-L haki Emilian koulusta meille 12 maissa. Tyttö teki läksyt heti tultuaan - niin sitä koululaisen pitääkin.

Minä kävin hakemassa Danielin koulusta meille 13 maissa.

Söimme yhdessä neljisin WHH:t - höyrystimellä kypsytettyä kukkakaali, kotona, uunissa pellillä, paistettuja hyviä lihapullia, salaattia, voisulaa, kahvia päälle.

Terhi-Marja haki lapset töistä tullessaan.

Mukava kun joulukuusi seisoo vielä kynttilöineen permannolla, vaikka joulut ovat - loppiainenkin - jo takana päin. Mutta kukas se olikaan, joka sen joulun pois viepi? Siihen saakkahan voi vaikka joulukuustakin pirtissä pitää - ja miksei pitempäänkin.

Ajelin Jyväskylään, Hipposhallille, - ensimmäisen kerran tälle talvelle. 10 km "käveleskelin". Välillä "venytteleihin". Ei ollut oikein mieltäylentävä lenkki - tekniikka oli/on pahasti hakusassa. Onneksi ei ole kaikkein tärkein asia elämässä. Toisaalta: kiire ei ole minnekään, mutta joutua pitäis. Siinä vaiheessa kun numerolappu laitetaan rintaan, olisi hyvä, jos tekniikka olisi mukavassa kunnossa - muuten tuomarisedät ja -tädit siirtävät radalta pois, tai meno on hiljaista. On tullu taas tehtyä ns. "kuhanettäjonkinlaisia" -lenkkejä.

Olin takaisin kotona Jyväskylästä 20.45 maissa. 

Söimme iltapalaa ja joimme teetä - tosin M-L juo aina hopeateetä.. 

Illalla "valkeni" mieluinen yllätys. Sydämelliset kiitokset "ylöspäin" muistamisesta - ja ylöspäin kiitos ja ylistys muistamisesta! Kyllä siellä tiedetään.

Sanomaa vuoden alkuhetkiin:

EIHÄN TÄSTÄ VOI VAIETA!

"Vanhurskaus on kansalle kunniaksi, mutta synti on kansojen häpeä" (Sananl. 14:34).

En ota Jumalan paikkaa, ollakseni tuomari, tai tuomitsija. Jumala on kyllä sitäkin. Kokonaiset kansakunnat voivat olla vetämässä Jumalan vihan tuomioita ylleen. Sen ne tekevät siten, että ovat piittaamattomia Jumalan Sanasta.

Me emme saa olla välinpitämättömiä sitä eduskunnan hyväksymää lakia kohtaan, joka sallii samaa sukupuolta olevien avioliiton.

Jotenkin olen aistimassa, että nyt - kun on saatu tarvittava määrä allekirjoituksia adressiin, jonka avulla halutaan kumota tuo tuhoisa laki eduskunnan uusintakäsittelyssä, ja saattaa Jumalan tahdon mukainen avioliittolaki voimaan - rukous tämän tärkeän asian puolesta on vähentynyt.

Kiitämme niitä ihmisiä, joiden sydämeen Jumala laittoi voimakkaan halun siihen, että nimiä adressiin alettiin tarmokkaasti keräämään! Kiitämme myös kerääjiä ja nimensä kirjoittaneita!

Sydämestäni pyydän: Rukoillaan asian puolesta jatkuvasti nyt! Tämä on suurta rakkautta isänmaatamme - sen ihmisiä - kohtaan.

Suomen kansalle ei koidu siunaukseksi, jos samaa sukupuolta olevien avioliittolaki tulee voimaan.

Uskon, että tiedätkin, mitä Jumala asiasta ajattelee, mutta varmuuden vuoksi - jos on joku sellainen lukemassa tätä, joka ei tiedä - haluan tuoda vielä Hänen mielipiteensä julki. Se löytyy Hänen Sanastaan. Jos olet vielä eri mieltä Hänen kanssaan, suosittelen muuttamaan kantaasi. Se on viisautta ja koituu siunaukseksi:

"Älä makaa miehen kanssa, niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko" (3. Moos. 18:22).

Sama koskee myös naisia.

"Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat, eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivätkä miesten kanssa makaavat miehet..." (1. Kor. 6:9).

Löydät "miesten kanssa makaavat miehet" myös 1. Tim. 1:10.

Edelleen: "Sen vuoksi Jumala on jättänyt heidät mielihalujensa valtaan sellaiseen saastaisuuteen, että he keskinäisissä suhteissaan häpäisevät oman ruumiinsa ... Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan. Koska he eivät ole antaneet arvoa Jumalan tuntemiselle, on Jumala jättänyt heidät arvottomien ajatusten valtaan, tekemään sellaista mikä ei sovi" (Room. 1:24-28).

Edellä lainatut sanat on antanut Kaikkivaltias Jumala. Ne tulevat korkeimmalta mahdolliselta taholta.

Jumala on tarkoittanut Sanansa noudatettavaksi.

Jos vähänkin rakastamme tätä kansaa, meidän tulisi nyt tehdä kaikkemme, että päättäjämme eivät menisi tekemään niin suurta tyhmyyttä - syntiä - että jättäisivät jo hyväksymänsä tuhoisan lain voimaan. Jos näin tapahtuu, vedämme kansakuntana yhä enemmän kirousta yllemme. Voisin osoittaa Raamatusta, kuinka siellä kansojen syntimitta tuli Jumalan silmissä täyteen ja Hän antoi tuomioiden tulla kansakunnan ylle. 

Jumala rakastaa jokaista syntistä ihmistä, mutta Hän vihaa syntiä.

Jumala tuomitsi synnin, tuomitsemalla Poikansa - Jeesuksen, Kristuksen - kuolemaan ristillä syntiemme tähden.

Jokaisella ihmisellä - meillä syntisillä - on mahdollisuus saada syntimme anteeksi, uskomalla Jeesukseen henkilökohtaisesti.

Kenties joku lukijoista ajattelee: Eihän kukaan ihminen voi mitään taipumuksilleen! On paljon taipumuksi, joita meillä voi olla, mutta jotka kaikki eivät ole oikeita. Tehtävämme on ajatella asioista, niin kuin Jumala Sanassaan sanoo.

Rukoilkaamme yhdessä ja yksin, että Jumala olisi meille kansakuntana armollinen ja Hänen Sanansa mukainen avioliittolaki astuisi voimaan!

Jouko Kuusjärvi

Siunausta!

Ps. "Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy. Sillä sen kautta saivat vanhat todistuksen ..." (Hebr. 11:1-3). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti