20160106

6.1.

Loppiainen. Noustessamme "jalanviljaan" oli pakkasta n. 24.5 astetta. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia tuikkujen tuikkiessa. Selkeä taivas. Eilenillalla oli myöhään yli 23 pakkasta. Luin Matteuksen evankeliumia. Marja-Leena luki hartauskirjasta kohdan tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydä ääressä.

Kävin puut ja sytyttelin takkaan valkean. 

Poljeskelin kuntopyörää jossain vaiheessa 45 min. jäykkyydellä 5 (janalla 1-10). 

Seurasimme netin kautta nuorten leijonien MM-kultajuhlia olympiastadionin vieressä. 

Poljin kuntopyörää 5 min. jäykkyydellä 7.

Söimme hyvän VHH-loppiaisaterian. Otin lautasesta kuvan ja lähetin Terolle, Terhi-Marjalle ja Timolle, toivotuksin: Hyvää VHH-loppiaista! Terhi-Marjalta tuli takaisin: Ja sitä teillekin: V(äkevässä) H(erran) H(engessä) loppiaista!!

Laitoin saunan lämmite ja poljeskelin vielä kuntopyörää 15 min. jäykkyydellä 7.

Kävin saunassa mukavilla "loppiaisvastomisilla".

19:ksi ajelimme M-L:N kanssa Jesaja 62-rukousiltaan - rukoillaan Israelin puolesta. 9 rukoilijaa

Palatessamme kotiin oli 27.4 astetta pakkasta. Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Sanomaa vuoden alkuhetkiin:

PYHÄÄ HENKEÄ EI VOI KORVATA MIKÄÄN!

Unelmoin kohdallani Pyhän Hengen valtaamasta ja täyttämästä elämästä.

Unelmoin sinun kohdallasi Pyhän Hengen täyttämästä ja valtaamasta elämästä.

Unelmoin seurakunnasta, joka on Pyhän Hengen valtaama ja täyttämä, voidaksemme suorittaa Jeesuksen antaman lähetystehtävän Saarijärvellä, tässä maassa ja maan rajojen ulkopuolella.

Siksi me rukoilemme ja etsimme Herraa.

"Kuitenkin minä sanon teille: teille on hyväksi, että minä menen pois. Sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne; mutta jos minä menen, niin minä Hänet teille lähetän. Ja kun Hän tulee, niin Hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion ... Minulla on vielä paljon sanottavaa teille, mutta te ette voi nyt sitä kantaa. Mutta kun Hän tulee Totuuden Henki, johdattaa Hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä Hän puhuu, ei ole Hänestä itsestään; vaan minkä Hän kuulee, sen Hän puhuu, ja tulevaiset Hän teille julistaa. Hän on minut kirkastava, sillä Hän ottaa minun omastani ja julistaa teille ..." (Joh. 16:7,8,12-14).

Pyhän Hengen osuus on korvaamaton elämässämme, Jumalan työssä, seurakunnassa ja maailmassa.

Ilman Pyhää Henkeä seurakunta ei olisi voinut syntyä, kasvaa, eikä kehittyä.

Jeesuksen elämässä ja toiminnassa maan päällä, Pyhällä Hengellä oli ratkaiseva osa. 

Apostolien teoissa kerrotuissa asioissa Pyhällä Hengellä oli niin ratkaiseva merkitys, että voisimme perustellusti nimittää kirjaa Pyhän Hengen teoiksi.

"Henki on se, joka eläväksi tekee, ei liha mitään hyödytä ..." (Joh. 6:63).

Pyhän Hengen läsnäolo apostolien elämässä oli sellainen, että "apostolien kätten kautta tapahtui kansassa monta tunnustekoa ja ihmettä; ja he olivat kaikki yksimielisesti koolla Salomon pylväskäytävässä ... Ja yhä enemmän karttui niitä, jotka uskoivat Herraan, sekä miehiä että naisia suuret joukot (Apost. teot 5:12).

Muistakin kaupungeista Jerusalemin ympäriltä tuli paljon kansaa. He toivat sinne sairaita ja saastaisten henkien vallassa olevia. Kaikki tulivat parannetuiksi.

Meillä on olemassa Saarijärvellä täysin samanlaiset mahdollisuudet, kuin alkuseurakunnallakin. Mikään ei ole niistä ajoista muuttunut Jumalan suunnitelmissa, voimassa ja mahdollisuuksissa seurakuntaa kohtaan ja sen kautta - sillä Jumala ei ole muuttanut Sanaansa.

Saamme odottaa Jumalalta suuria: Paljon ihmisiä voi tulla Jeesukseen uskoviksi, paljon sairaita voi parantua, paljon ihmeitä ja tunnustekoja voi tapahtua, paljon uskovia voi täyttyä Pyhällä Hengellä, paljon ihmisiä voi vapautua sitovista asioista.

Tämä kaikki voi olla totta silloin, kun tunnustaudumme Pyhän Hengen auktoriteetin alaisuuteen rlämässämme ja työssämme. Hartausohjelmat ja uskonnollisuus eivät voi sitä tehdä.

Tästä syystä Jumala Sanassaan kehottaa jokaista uskovaa: " ... täyttykää Hengellä ... " (Ef. 5:18).

1. "Täyttykää" on käskymuodossa (imperatiivi). Näin ollen se koskee jokaista uskovaa. Sille ei ole vaihtoehtoa uskovan elämässä. Pyhällä Hengellä täyttymisen tulee olla meidän halumme jatkuvasti.

2. "Täyttykää" on passiivi-muodossa. Se tarkoittaa, että emme itse voi täyttää itseämme, vaan meidät täytetään. Jeesus täyttää meidät (meitä) Pyhällä Hengellä. Tarvitsevat täytetään.

Jouko Kuusjärvi

Siunausta!

Ps. "Mutta meidän, vahvojen, tulee kantaa heikkojen vajavaisuuksia" (Room. 15:1). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti