20160131

31.1.

Siinä se meni tämän vuoden tammikuu! Kuinkahan elimme sen Jumalan silmin katseltuna?

Noustessamme sunnuntaihin huomasimme, että pikkasen oli pakkasen puolella - 0.9 astetta. Siinä söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Kauniita pyrstötiaisia oli parvi ruokailemassa. Luin Luukkaan evankeliumia.

Ajelimme helluntairukoushuoneelle tilaisuuteen - ensin jonkinverran myöhässä rukoushetkeen alakertaan. Se alkaa klo 10. Lopulta 6 rukoilijaa.

11 alkoi kokous yläkerrassa. Rautasaaren Vesa johteli. Mäkelän Pekka - paikallisen Vapaaseurakunnan pastori - saarnasi. Hänellä oli armokylläinen saarna, jota harvoin kuulee. Eiköpähän se nettiin tule "Usko TV:stä" kuunneltavaksi. Musiikissa palveli kolmihenkinen - Kalle K., Tero H. hja Timo H - Kyynel -yhtye. Oli hyvä. Kallen lauluja. Asiakokouksen jälkeen oli alakerrassa kahvitarjoilu.

Ajelimme kokouksesta suoraan Seijan 75 v-päiville, muutaman kymmenen kilometrin päähän. Pienen puheenkin siellä syntymäpäiväsankarille pidin.

Synttäreiltä ajelimme kaupan kautta kotiin.

Sytyttelin tulen takkaan.

Lämmittelimme ruokaa. Kynttilä ja ns. jouluvalot paloivat. Keittelin kahvit.

Katselimme arkistosta netin kautta Pohjoiskalotin Rukouskonferenssin tämän päivän tilaisuutta Kolarista.

Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel kävivät. Joimme teetä ja otimme iltapalaa. 

Jatkoimme Rukouskonferenssin seuraamista. Hyvää antia - ja ennen kaikkea rukousta.

"Kun edelleen rukoilemme maamme talouden tervehtymisen puolesta, on myös tässä yhteydessä hyvä muistaa, millainen raamatullinen näkemys hyvinvoinnista on. Kysymys ei siis Suomessakaan ole vain siitä, että kaikki saisivat lisää rahaa, vaan tärkeää on määritellä hyvinvoinnin käsite oikein. Siis vaikka meillä olisi taskut pullollaan rahaa, mutta emme tuntisi Jumalaa emmekä viihtyisi Hänen luonnossaan, eikä meillä olisi todellisia ihmissuhteita ja ystäviä, emme voisi hyvin. Toisaalta kun suhteemme Jumalaan on kunnossa, osaamme nauttia luonnosta ja meillä on toimivat ihmissuhteet, voimme olla onnellisia huolimatta vähistä varoistamme. Lopulliseen Jumalan valtakunnan ilmestymiseen kuuluu se, että Jumala tuo vanhurskauden ja oikeuden taloudellisen epäoikeudenmukaisuuden keskelle ja parantaa maan. ... Suomalaisten keskuudessa alkoholin käyttö on moninkertaistunut, puolet avioliitoista päätyy eroon, suuri osa kansasta on ylipainoisia ja nukkuu huonosti. Tämä ei ole Raamatun kriteerien mukainen hyvinvointiyhteiskunta. Nykyisen pahoinvointimme pääsyy on siinä, että olemme luopuneet kristinuskosta. On vain laiha lohtu, että maallistuminen on naapurimaassamme Ruotsissa aivan toisella tasolla...." (Esirukoilijoiden Ystäväkirje, talvi 2016, s 1.).

Siunausta!

Ps. "Ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä, että taivaissa" (Kol. 1:20).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti